avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu

Buna seara, locuiesc la et II intr-un bloc cu 4 etaje, in urma cu 2 ani am renovat in regim propriu (fara factura) apartamentul iar saptamana trecuta am avut surpriza sa fiu inundat de vecinul de deasupra (et 3).Am avut o discutie cat se poate de politicoasa cu cei doi soti-au fost deacord sa isi repare la ei in baie scurgerea de la cada (cauza inundatiei), dar nu vor in nici un fel sa imi plateasca mie reparatia (ar fi de schimbat 2 placi rigips-tavan fals + zugravit un perete pe ambele parti), si care se ridica undeva in jur de 2500 lei.
Precizez ca nici eu nici vecinul nu avem asigurare pentru locuinta. Ce e de facut? #-o
Rog raspuns de la cei care au patit ceva similar sau de la avocati care se ocupa cu astfel de cazuri.
Multumesc anticipat!
Cu stima, Laurentiu
Cel mai recent răspuns: MariaTab , utilizator 19:02, 21 Aprilie 2020
In completare,
Conducerea asociatiei are chiar obligatia de a "supraveghea" asupra problemei in primul rand din simplul motiv pentru ca trebuie sa apere interesele asociatiei.

Cand se intampla o astfel de problema, un administrator bun nu inchide ochii ci se prezinta la fata locului pentru a constata cauza defectiunii, si a se asigura ca "vina" nu este a asociatiei.

Si emiterea unui procesul verbal este tot in interesul asociatiei.

@costi,
Un proces verbal in care se specifica clar cauza defectiunii are putere de disculpare multa mai mare decat unul ambiguu, in care faptele sunt relatate doar pe un sfert.
Apropo, prezenta sau absenta unui astfel de proces verbal nu va scuteste de a fi chemat in instanta ca martor. Dimpotriva, prezenta unui proces verbal poate fi determinanta pentru intelegerea partilor intr-o faza incipienta si deci fara a mai fi nevoie de un proces la care sa fiti martor.

Un administrator sau un presedinte carora nu le pasa de acest gen de probleme, nu isi fac datoria cum trebuie si ar trebui schimbati.
laur007 a scris:

....... .Am avut o discutie cat se poate de politicoasa cu cei doi soti-au fost deacord sa isi repare la ei in baie scurgerea de la cada (cauza inundatiei), dar nu vor in nici un fel sa imi plateasca mie reparatia (ar fi de schimbat 2 placi rigips-tavan fals + zugravit un perete pe ambele parti), si care se ridica undeva in jur de 2500 lei.
............

Care ar fi rolul administratorului in acest caz?
Aici e vorba de relatia intre cei doi vecini.
@grandanat
Si emiterea unui procesul verbal este tot in interesul asociatiei.
ok de acord
doresc un exemplar de proces-verbal de constatare daca se poate
Iata un inscris pe care l-am intocmit noi cu ocazia unei inundatii si la solicitarea celui inundat:

ADEVERINŢĂ

Prin prezenta, adeverim ca Domnul L. E. , proprietar al apartamentului nr. .., situat in Iasi, str. .... nr. ...., bl. ......., scara ..., etaj 5, a sesizat asociatia de proprietari, prin adresa nr. 45/07.11.2013, de faptul ca a fost inundat de la apartamentul situat deasupra.
La fata locului s-a deplasat instalatorul asociatiei, dl. I. C. care a constatat cele sesizate de dl. L. E. , in sensul ca apa s-a infiltrat in urma inundatiei din apartamentul nr. ..., (situat la etajul 6) proprietar C. M. Inundatia a afectat zugraveala in ambele bai si balconul de la apartamentul ....
Apa a ajuns atat in apartamentul ....al d-lui L. E. cat si in apartamentul nr ...., proprietar U. M., de la etajul 4.
Mentionam ca instalatia comuna de alimentare este functionala si nu prezinta defectiuni.
Eliberam prezenta la solicitarea d-lui L. E..
Preşedinte, Vicepreşedinte,

multumesc

mai am o intrebare:ce dovezi clare si precise are instalatorul prin care sa dovedeasca faptul ca apa provenea de la etajul 6?
a intrat in apt de deasupra ca se convinga 100%ca de acolo provine apa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)