avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune calitate procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune calitate procesuala

x stapaneste un teren.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, indeplineste toate conditiile sa uzucapeze. Proprietarul tabular de pe CF nu este in viata efectiv este plecat din localitate cu ani in urma ,nu se stie unde sau alta varianta ar fi inmormantat in cimitirul din localitate(trebuie sa verific) ,ultima operare in CF s-a facut in 1948.
Aicea sunt 2 variante:
1) Daca e decedat si nu mai are niciun mostenitor-trebuie sa fac dovada?cum?
2) Daca e plecat cu domiciliul necunoscut il citez pe ultimul proprietar( prin presa).
Altfel nu am parat.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 14:54, 14 Iulie 2009
Nu sunteti singurul aflat in situatia in care trebuie sa identifice partea cu care sa se judece. Unele consideratii si sfaturi le puteti gasiti si in acest comentariu
[ link extern ]
Cel mai sigur este sa va judecati cu statul. Conform legii, bunurile care nu apartin nimaniu, apartin statului. In cazul Dvs., paratul va fi Municipiul (orasul, comuna, dupa caz) X, prin primar general.
Odata procesul inceput, va va fi mai usor sa aflati daca persoana e decedata, daca are sau nu mostenitori, pentru ca aceste informatii nu se dau fara temei (in speta, veti avea certificat de grefa). De asemenea, este posibil ca instata insasi sa ceara aceste inscrisuri din oficiu in cadrul probatoriului cu acte. Tot din oficiu se va cere si adresa de la primarie pentru a se verifica daca exista depusa vreo cerere de revendicare. Astfel, in 2-3 termene, veti avea toate informatiile si actele de care aveti nevoie.
In niciun caz nu puteti incepe un proces impotriva unui decedat.
Cu stima
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret 115/1938 sau codul civil bms bms Asta m-a pus instanta sa aleg.Am depus o cerere pt constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune in contradictoriu cu o matusa care si ea ar avea drept ... (vezi toată discuția)
Procedura uzucapiune crilodeea crilodeea Buna ziua! Azi dimineata in instanta doamna judecatoare m-a pus sa fac note scrise referitoare la procedura de judecare a uzucapiunii :O Ce parere am ca mai ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Borza Borza Buna . LA MULTI ANI!in primul rand tuturor femeilor. Am mai deschis subiectul acesta cu timp in urma.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, ... (vezi toată discuția)