avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul fostei sotii la pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul fostei sotii la pamant

Buna ziua,doresc sa va prezint o problema. La data de 14.01.1993 am dat divort de sotie(procesul durand 3 ani),la data de 15.07.1993 am cumparat un imobil impreuna cu 1000 mp pamant.Pe hotararea de divort scrie clar negru pe alb ca eu si fosta sotie nu mai traim in FAPT de la data de 03.01.1993 Acum doresc sa fac instabularea si nu pot da inainte deoarece nu imi elibereaza actele necesare datorita faptului ca,din cate mi-a spus de la primarie,are dreptul si fosta sotie la acel pamant ceea ce mi se pare absurd odata ce scrie clar in hotarare ca nu mai traim in fapt dinainte sa cumpar eu acel pamant. Intrebarile mele sunt:
Ce pot face?
Este nevoie sa o dau in judecata pentru partaj?
Am sanse sa castig?

PS: Inafara ce judecata mai este varianta ca sa cadem de comun acord si ea sa semneze ca nu are nici o pretentie la acel pamant.
Actele pe care le detin sunt: Certificatul de sarcini,actul de vanzare-cumparare,hotararea judecatoreasca de divort.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:30, 20 Noiembrie 2014
Cu cine ati cumparat imobilu acela ?
Pe actul de vanzare cumparare sunt trecut doar eu,cu o clauza ce-i drept,si aceea ca actul este valabil dupa moartea proprietarilor actuali la vremea aceea,ei au decedat dupa 5 ani,dar nu cred ca are vreo legatura asta.
La data de 14.01.1993 am dat divort, ,la data de 15.07.1993 am cumparat un imobil impreuna, eu si fosta sotie nu mai traim in , FAPT de la data de 03.01.1993, (procesul durand 3 ani), Cind ati divortat exzact de fosta sotie ? Ati terminat divortu in 1996 ? Daca ati cumparat dupa divort fosta sotie nu mai are nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare/dreptul fostei sotii la pamant RCristofor RCristofor Buna seara, la recomandarea unui prieten am decis sa cer parerea unui avocat sau unei persoane care are cunostinte in domeniul urmatoarei probleme: Incep cu ... (vezi toată discuția)
Bun propriu??? ellena7 ellena7 Buna ziua, Am divortat in urma cu 4 ani dar nu am facut partaj.Intre timp m-am recasatorit. Luna trecuta m-am inteles cu fostul sot sa impartim bunurile, ... (vezi toată discuția)
Autenticitatea unei tranzactii in caz de divort adnana1967 adnana1967 In 8.12.1997 prin sentinta civila s-a hotarat desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si s-a facut o tranzactie pentru bunurile comune semnata de mine si ... (vezi toată discuția)