avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consimtamant notarial substituit de decizie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consimtamant notarial substituit de decizie de justitie

Am instiintat vecinul- proprietar cu zidul lipit de casa mea , care a facut lucrari de darîmare si construire neautorizate , afectîndu-mi integritatea casei, ca nu pot sa-i dau CONSIMTAMINTUL pentru obtinerea autorizatiei de constructie , decît CONDITIONAT de îndeplinirea anumitor conditii tehnice ( pe baza expertizei facute de mine cu expert avizat ) . În acelasi timp am informat si serviciul Urbanism care trebuie sa-i elibereze Autorizatia de constructie , de conditiile tehnice fara de care nu sunt de acord sa-i dau consimtamîntul , si deci sa-si contiue constructia .
Întrebare : -.poate Decizia de justitie ( sezizata de vecin ca sa înlocuiasca consimtamîntul meu a carui conditii tehnice nu-i convin)sa înlocuiasca consimtamîntul meu notarial deja propus ?
- poate serviciul Urbanism sa treaca peste memoriul trimis de mine undr avertizez de avariile produse casei mele de santierul vecin , si , în consecinta de conditiile tehnice de îndeplinit pentu a elibera Autorizatie de constructie vecinului , pe baza unei expertize avizate a expertului meu ? Poate lua în consideratie NUMAI decizai de justitie ( care se bazeaza pe o expertiza careia i-am adus critici cu un expert al meu mult mai specializat ) ?
Cine va fi responsabil daca avariile se vor agrava pe casa mea daca conditiile cerute de mine nu vor fi respectate , caci se va ignora Consimtamîntulmeu ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
ContSters337354, utilizator
milika01 a scris:

[ link extern ]



nu cred ca instanta poate pronunta suplinirea consimtamantului in situatia in care se construieste altceva si din alta structura decat dea existenta

ar putea suplini doar pt consolidare/inlocuire

depinde si de pozitie...apreciez ca se poate si o suprainaltare..daca avem un studiu de insorire si noua constructie indeplineste exigentele legale privind servitutile ( de vedere de streasina bla bla)



Contactata de HotNews.ro, in legatura cu legalitatea autorizatiei de construire, Manuela Merisca, unul dintre beneficiarii constructiei, declara in martie 2012: "Construim conform Autorizatiei de Construire. Cladirea va ocupa doar 60 la suta din suprafata terenului, ....Domnul Stoica si domnul Locic nu mai au nicio treaba. Speram ca acum sa ne lase lumea in pace".


Cazul semnalat de hotnews imi sustine ideea ca in Romania procesele dureaza nejustificat de mult in cazuri in care legea obliga la celeritate. Ma intreb fara a avea raspuns:
-Cum ar arata un judecator care ar dispune demolarea unui bloc detinut in prezent legal de 12 proprietari, cumparatori de buna credinta care au probabil rate uriase la banci ?
-Cum ar gandi cel care ar castiga procesul si peste multi ani va dori sa-si reconstruiasca imobilul, dar precedentul va obliga administratia sa-i interzica ?
- Va risca cineva sa mai construiasca in Bucuresti cu autorizatie deocamdata legala, daca autorizatia poate fi anulata dupa terminarea si vanzarea constructiei?

In cazul de fata nu e inca tarziu sa se pronunte o hotarare legala si intemeiata, definitiva si irevocabila prin care:
- vecinul sa-si poata construi pe proprietatea sa daca nu afecteaza in nici un fel constructiile vecine si „intimitatea” legala;
- sa i se impuna vecinului anumite lucrari de protectie a proprietatilor din jur sau despagubiri pentru lucrarile necesare protejarii sau repararii daunelor provocate acestora;
- vecinul sa fie obligat sa demoleze lucrarile executate ilegal si sa readuca terenul la starea initiala. Daca vi s-au produs fisuri in pereti va fi obligat sa le repare.

Parerea mea e ca in orice caz pierdeti desi, daca impuneti demolarea va satisfaceti ambitia. Orice construcor va va confirma ca, daca s-a sapat alaturi de fundatia casei dvs, cea mai buna solutie ar fi sa admiteti continuarea lucrarilor cu niste conditii rezonabile. Puteti cere expertului desemnat de instanta sa evalueze lucrarile necesare protejarii constructiei dvs si remedierii pagubelor deja produse.
Daca as fi in situatia dvs nu as risca un proces lung si costisitor cand peretele vecinului imi asigura „spatele” atat mecanic cat si termic. Daca exista fisurile de care amintiti, il puteti obliga sa va plateasca reparatiile. Repet: o fundatie in spatele fundatiei casei dvs (care inteleg ca deja a fost turnata) e de preferat umputurii cu pamant imbibat de apa.

nu cred ca instanta poate pronunta suplinirea consimtamantului in situatia in care se construieste altceva si din alta structura decat dea existenta

Ar fi absurd ca instanta sa nu poata hotari cine are dreptate (dintre cei care cer sau contesta legal si intemeiat) Instanta exista pentru a cantari probele, a stabili ce se construieste legal si ce nu. In final va dispune „in numele legii” nu in numele sau personal.

Omenirea a ales legea ca autoritate suprema si judecatorul ca autoritate care cantareste probele si hotaraste „in numele legii”. Cand consimtamantul meu va inlocui legea, iar justitia va dispune ce vrea si cand vrea, vom prefera sa revenim la comuna primitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consimtamîntul notarial al vecinului pentru efectuarea de lucrari de subzidiri al casei "lipite" gerox gerox Vecinul cu casa cu zidul lipit de zidul casei mele , proprietate , a luat o autorizatie de constructie fara a avea la dosar \"consimtamîntul nostru ... (vezi toată discuția)
Consimtamint notarial pentru autorizatie de constructie gerox gerox Vecinul-proprietar cu casa lipita de casa proprietatea mea , casa mea pe lista de patrimoniu, a sapat un al 2 lea subsol fara autorizatie de constrauctie ( ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)