avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot lucra cu 2 contracte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot lucra cu 2 contracte de munca?

buna seara! as mai avea o intrebare. lucrez de pe data de 18 noiembrie la o firma. azi in 20 noiembrie am fost la fostul angajator pt decizia de incetare, eu nu mi dadusem demisia etc, au fost niste neintelegeri cu prelungirea mea de contract. decizia de incetare este cu data de 20.11. ma afecteaza cumva cele 2 contracte care se suprapun. se poate razgandi noul angajator in vreun fel. imi cer scuze daca intrebarea pare stupida. am un loc de munca bun si nu as vrea sa l pierd. multumesc!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 02:02, 21 Noiembrie 2014
Art. 35. [cumulul de functii]
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Conform acestui articol din Codul Muncii, aveti dreptul la cate contracte de munca vreti cu norma de 8 ore, atata timp cat prin lege nu sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul acelor functii.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
In completarea raspunsului legal si o chestiune ce tine de logica:
1....zile de contract nu inseamna si zile pontate.
2. ati vazut pe cineva penalizat, amendat, incarcerat, decapitat pentru ca avea 2 contracte de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ale2012 ale2012 daca am semnat un contract de munca si imi bag demisia nici lichidarea la zi maine fiind joi luni pot sa semnez alt contract cu alta firma? (vezi toată discuția)
Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)
Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)