avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
LIVE, ACUM (129 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA cu sistem real CAS pe baza de declaratie sau ANAF?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA cu sistem real CAS pe baza de declaratie sau ANAF?

COD CAEN 6201 - programare.
Nu are noma de venit, se plateste in sistem real: 16% impozit, 5.5% sanatate.
Intrebarea mea este trebuie platit acel cas 26,3% dupa cit a iesit venitul PFA-ul ( ceva adeverinta de la finante) sau se poate scapa cu 211/luna -pe baza unei declaratii / modificare suma de pensie asigurata.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: fastquestion , utilizator 19:53, 21 Noiembrie 2014
Din codul fiscal si mai precis normele de aplicare de la art. 296^22 :
32. Venitul declarat de contribuabilii prevăzuţi la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) din Codul fiscal reprezintă un venit ales de către aceştia, cuprins între 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi echivalentul a de 5 ori acest câştig.
Deci dumneavoastra depuneti D600 cu venitul minim lunar asigurat care in lunile din 2014 este 804 lei si rezulta acea contributie lunara de 211 lei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pfa-obligatoriu daca nu sunt angajata? scris scris Buna ziua, Mi-am infiintat un PFA si nu sunt angajata in alta parte. Cei de la ANAF mi-au spus ca tb sa depun si D600 cu acel venit minim de 805 lei lunar ... (vezi toată discuția)
Pfa - norma venit - freelancer it ovidiu86 ovidiu86 Buna ziua, As dori sa imi fac si eu un PFA cu norma fixa de venit si am unele neclaritati : 1) Cum se declara veniturile tinand cont de faptul ca banii toti ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa 2014 Silvasanu Silvasanu Buna seara si LA MULTI ANI! Sunt PFA din aprilie 2012, sistem real, si v-as ruga sa-mi spuneti daca pentru anul 2013 trebuiesc depuse tot declaratiile 200, ... (vezi toată discuția)