avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara acte dar in posesie din 1946.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara acte dar in posesie din 1946.

Buna ziua,poate cineva sa ma ajute in problema mea?Am un teren in Voluntari care l-am cumparat partial de la matusile mele,initial au fost 6 proprietari,unul din ei este tatal meu,fiecare avea 1/6 cota.Eu am cumparat de la 4 parti adica 4/6,taicamiu are 1/6 si alta matusa 1/6,pana aici nu este nicio problema,terenul este inscris in cartea funciara,in spatele acestui teren mai este curtea pe care nu exista intabulare dar este in posesia bunicilor mei din 1946.Acest teren face parte din curtea bunicilor nu este delimitat in mod special,pe el nu s-a platit impozit.As dori sa-mi spuneti ,cei care v-ati lovit de astfel de cazuri cum ati reusit sa faceti acte de proprietate pe terenul care face parte din curte dar nu il am pe act?Trebuie sa merg in instanta sau pot rezolva la Primarie?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:03, 24 Noiembrie 2014
La ijstanta pe uzucapiune.

Puteti incerca prin ordinul prefectului mai intai.
actiune avand ca obiect uzucapiunea, in instanta. faptul ca nu s-a platit impozit pe teren poate fi un impediment. de ce nu platiti impozit ?? cum puteti proba ca acest teren il folositi de atatia ani ? aveti martori in acest sens?
Adresati-va instantei de judecata, promovand o actiunea in vederea constatarii dobandirii dreptului de proprietate , pe calea prescriptiei achizitive.


Competenta material,teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil.


Uzucapiunea reprezinta un mod originar de dobandire a dreptului de proprietate, o dovada absoluta a dobandirii dreptului de proprietate.


Posesia exercitata trebuie sa nu fie viciata.

Asadar, posesia trebuie sa fie continua , publica, neintrerupta, exercitata sub nume de proprietar.

Efectele uzucapiunii se produc atat pentru trecut, cat si pentru viitor.( dreptul de proprietate este dobandit, asadar, de la data exercitarii posesiei ).


Faptul posesiei este demonstrat prin martori , inscrisuri .


Se va efectua o expertiza tehnica imobiliara, avand ca obiective stabilirea valorii de circulatie a imobilului litigant, precum si identificarea acestuia.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Lipsa drept de proprietate fritzman fritzman Buna ziua, doresc sa vand un teren intravilan dar nu am document de proprietate(din cate stiu eu este din 1950). Acest teren a fost al tatalui meu care ... (vezi toată discuția)