avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare

A l-a dat in judecata pe B, a pierdut procesul si a fost obligat sa achite cheltuielile de judecata. A facut recurs care a fost respins.
A nu a avut intentia de a nu achita cheltuielile de judecata, doar ca a asteptat ca B sa-i comunice modalitatea de plata.
B insa nu l-a contactat pe A ci s-a adresat executorului judecatoresc.
A are acum de achitat atat cheltuielile de judecata cat si onorariul executorului.
1) Nu trebuia B sa-l notifice inainte pe A si doar daca acesta nu se conformeaza sa se adreseze executorului?
2)Daca A achita cheltuielile de judecata mai este el obligat sa achite onorariul executorului?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 11:23, 26 Noiembrie 2014
Incepand din 16 octombrie 2014 încuviinţarea executării silite nu se va mai face de către instanţa judecătorească, ci de către executorul judecătoresc. Acesta se pronunţă asupra încuviinţării executării silite, prin încheiere, fără citarea părţilor. Motivarea încheierii se face în cel mult 7 zile de la pronunţare;

Incheierea prin care executorul a dispus încuviinţarea executării silite poate fi supusă controlului instanţei de executare pe calea contestaţiei la executare. Încheierea prin care se respinge cererea de încuviinţare a executării silite poate fi contestată de către creditor, în termen de 15 zile de la comunicare, la instanţa de executare;

Debitorul primeste o somatie din partea executorului, insotita de titlul executor si de incheierea de incuviintare.

Cheltuielile de executare sunt stabilite de executor (parte onorariu, parte alte cheltuieli, taxe), ele pot fi contestate tot pe calea contestatiei la executare formulata de catre debitor in termenul legal de 15 zile la instanta de executare.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)
Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)