avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare judiciara ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare judiciara ?

Un proprietar a primit in 2004 prin sentinta judecatoreasca o parcela de teren agricol intravilan printr-o sentinta a tribunalului irevocabila investita cu titlu executoriu care a fost intabulata ulterior pe numele sau la OCPI. In prezent a aflat ca o alta persoana a primit aceeasi parcela prin sentinta judecatoreasca la judecatorie pe fond fara ca proprietarul sa fie inclus in cauza fara sa stie si sa/si formeze apararile si sa prezinte sentinta sa ca se afla in fata unei autoritati de kucru judecat. Intrebarea este daca proprietarul poate sa formuleze recurs fiind in termen pe motiv ca nu a fost parte in proces. Daca nu poate care este modalitatea de a notofica instanteti ca nu s-a respectat procedura de citare si de introducere in cauza ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 16:30, 23 Noiembrie 2014
Se putea face o cerere de intervenție in interes propriu, dar in aceasta faza procesuala trebuie acordul celorlalte părți.

Art. 50
(1)Cererea de intervenţie în interes propriu va fi făcută în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.
(2)Ea se poate face numai în faţa primei instanţe şi înainte de închiderea dezbaterilor.
(3)Cu învoirea părţilor, intervenţia în interes propriu se poate face şi în instanţa de apel.


Daca nu sunt de-acord, trebuie sa investiți Dvs instanta cu o cerere ce va avea ca obiect granituire.
Parerea mea este ca in cauza dvs. se pune problema compararii a 2 titluri (sentinte judecatoresti) asupra aceleiasi suprafete de teren; avand in vedere ca sentinta dvs. este anterioara celeilalte hotarari si ca aveti si intabularea la CF, parerea mea este ca dvs. nu trebuie sa va faceti probleme (cel putin deocamdata), dar, cel mai probabil ca cealalta parte o sa va actioneze in judecata ulterior pentru revendicare daca o sa doreasca sa intre in posesia si in fapt a terenului respectiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, parintii mei dețin o parcela de teren care a fost pășune, ... Majoru Majoru Bună, parintii mei dețin o parcela de teren care a fost pășune, actuala cu vegetație si tufișuri. In urma cu câteva zile pe teren s au găsit pe ... (vezi toată discuția)
Granituire si revendicare vasilix vasilix Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea reclamantului sau interventie in interes propriu? ela76 ela76 Speta este interesanta. Procesul are ca obiect o actiune in revendicare prin care reclamantul solicita obligarea paratului sa-i lase in deplina proprietate si ... (vezi toată discuția)