avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie electronice
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie electronice

Buna ziua! In cazul defectarii produselor electronice in termenul de garantie si care nu mai pot fi remediate , produsul devenind nefunctionabil in totalitate, ce obligatii revin furnizorului?
1) Schimbarea produsului cu unul nou sau second-hand?
2) Restituirea integrala a pretului sau a unui procent din acesta raportat la perioada de utilizare a produsului?
3) Cine plateste taxele postale, daca service-ul autorizat conform certificatului de garantie se afla in alta localitate decat cea a beneficiarului?
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
robix, utilizator
Cel mai recent răspuns: robix , utilizator 10:33, 2 Decembrie 2014
Obligatiile trebuie sa fie in certificatul de garanție. Garanţia trebuie să precizeze elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service.

...cam evazivi termenii prevazuti in certificatul de garantie. Mai mult imi pare ca modalitatea de acordare a garantiei este lasata la latitudinea vanzatorului....
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc amandurora !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare M*M M*M Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: - in luna mai 2009 am achizitionat o saltea medicala cu pompa (care se umple cu aer) cu o ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernului 394 - privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor pro_Narcis pro_Narcis A fost modificata aceasta hotarare sau mai e valabila? Ma intereseaza Art. 14: \"Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)