avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum actionez ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum actionez ?

Servus tuturor. Iata situatia : ...am actionat in judecata societatea la care am lucrat si fiind in prima ,,faza" am primit intampinare pe cale de exceptie. Mai clar , motivatia fiind lipsa competentei teritoriale , avand in vedere faptul ca eu am introdus actiunea la tribunalul unde locuiesc eu cf. prevederile Codului muncii, societatea fiind situata in alt judet. Prin urmare doresc sa aflu cum actionez mai departe pentru a se judeca dosarul la tribunalul unde am depus cererea de chemare in judecata ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , utilizator 10:12, 25 Noiembrie 2014
Instanta de judecata este competenta material, teritorial si functional.


1. Art.269 C.mun.
(1) Judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor stabilite conform Codului de procedură civilă.
(1) Judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor judecătoreşti, stabilite potrivit legii.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevăzute la alin. (1) se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
...


Art. 275 C.mun.
Dispoziţiile prezentului titlu se completează cu prevederile Codului de procedură civilă.

2. C.proc.civ.
art.95 Tribunalele judecă:
1. în primă instanță, toate cererile care nu sunt date prin lege în competența altor instanțe;
.....



3. Art. 210 din Legea nr.62/2011
Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor individuale de muncă se adresează instanţei judecătoreşti competente în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau locul de muncă reclamantul.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ati introdus cererea corect. prin raspunsul la intampinare pe care il veti formula, in baza art. 269 alin 2 codul muncii, sustineti judecarea cauzei la instanta de la domiciliul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca de drept maya87 maya87 Buna ziua! As vrea sa va intreb care este prima instanta la care trebuie sa inaintez o cerere in cazul existentei unui conflict de munca de drept? De ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala litigiu munca mmaria mmaria Buna seara, In cazul raspunderii patrimoniale(spor necuvenit) competenta teritoriala este a Tribunalului de la sediul reclamantei respectiv Centrala sau ... (vezi toată discuția)