avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... revizuirea unei decizii de pensionare obtinute in baza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

revizuirea unei decizii de pensionare obtinute in baza legii 57/1992

Buna ziua . Mama mea a iesit la pensie in anul 1994 in baza legii57/1992 avand gradul III si o vechime in munca de 20ani 2luni si 5 zile(am scris exact cat scrie in decizia de pensionare).La sfarsitul lunii august am fost la casa de pensii am cerut o recalculare apensie si drept raspuns la cererea noastra ne-au trimis acasa o invitatie prin care ni se cere ultimul certificat de incadrare in grad de handicap sau sa mergem la o reexpertizare.
Intrebare: de ce trebiue lor acesta hartie din moment ce la dosarul de pensionare au acte din care reiese clar ca la data angajarii avea gradul III si legelea 57/1992 spune;
ART. 11
(1) Persoanele handicapate beneficiaza la cerere, de pensie integrala pentru limita de virsta daca dovedesc o vechime in munca, dupa data dobindirii handicapului, de 15 ani barbatii si de 10 ani femeile, in cazul celor incadrabili in gradul I de invaliditate, de 20 ani pentru barbati si 15 ani pentru femei, in cazul celor incadrabili in gradul II de invaliditate, de 25 ani pentru barbati si 20 ani pentru femei, in cazul celor incadrabili in gradul III de invaliditate.
Am fost si la comisia medicala dar si cei de acolo ne-au zis ca nu au nici o decizie pentru ca ea nu a iesit la pensie in urma unei expertize medicale.
La inceputul lunii ne-a venit acasa o decizie de revizuire la decizia veche de pensionare (la care am depus contestatie) iar acum a venit pensia mai mica cu190 ron in baza acestei decizii#-o
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 21:08, 1 Septembrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Stagiul complet a fost de 20 de ani.
Eu l-am calculat fara sa am datele necesare.

Probe:
-Cat a fost punctajul mediu anual pana la revizuire(eu cred ca 0,7606).

Apoi am calculat punctajul mediu anual,raportandu-l la un stagiu complet de 25 de ani(derutandu-ma varsta standard de 57 de ani).

Diferente intre cele 3 stagii complete:
-Intre 20 si 25 de ani=-42 lei
-Intre 20 si 29=-108 de lei
-Intre 25 si 29=-66 de lei

Puteti castiga la pensie doar daca veti trece la un stagiu complet de 20,sau 25 de lei.
Diferentele vi le-am calculat mai sus.
Pe legea 263/2010 nu este posibil asa ceva.

Asta am intrebat si eu.

Trebuie sa aveti cel putin 3 decizii.
-1)De dechidere de drepturi(1994).
-2)De recalculare potrivit O.U.G.4/2005 si HG.1550/2004(2004).
-3)De revizuire(2014).
Mai pot fi si altele.
'
Nu stiu ce s-a intamplat in cei 20 de ani.
Stiu ca pe legea 263/2010 nu se poate trece la alt stagiu complet(mai mic)inafara de cel de 29 de ani.

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei paulanedelcubursuc paulanedelcubursuc HRiStOS A INVIAT ! Am si eu o ne dumerire , mama mea a iesit la pensie in anul 1994, la varsta de 57 ani si 10 luni . am cerut buletinul de calcul ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varstra . NINO  VALY NINO VALY MA NUMESC MARIA .Nascuta in martie 1961 . AM lucrat din anul 1980 pana in anul 1996. Total stagiu cotizat 15 ani si 9 luni . Din ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie invaliditate (trecere din grad ii in grad i) florentinagiuroiu florentinagiuroiu Buna ziua, In anul 2011 matusa mea avea 44 ani si a fost incadrata pentru pensie invaliditate grad II avand stagiul de cotizare 17 ani 11 luni 20 zile ... (vezi toată discuția)