Buna ziua . Mama mea a iesit la pensie in anul 1994 in baza legii57/1992 avand gradul III si o vechime in munca de 20ani 2luni si 5 zile(am scris exact cat scrie in decizia de pensionare).La sfarsitul lunii august am fost la casa de pensii am cerut o recalculare apensie si drept raspuns la cererea noastra ne-au trimis acasa o invitatie prin care ni se cere ultimul certificat de incadrare in grad de handicap sau sa mergem la o reexpertizare.
Intrebare: de ce trebiue lor acesta hartie din moment ce la dosarul de pensionare au acte din care reiese clar ca la data angajarii avea gradul III si legelea 57/1992 spune;
ART. 11
(1) Persoanele handicapate beneficiaza la cerere, de pensie integrala pentru limita de virsta daca dovedesc o vechime in munca, dupa data dobindirii handicapului, de 15 ani barbatii si de 10 ani femeile, in cazul celor incadrabili in gradul I de invaliditate, de 20 ani pentru barbati si 15 ani pentru femei, in cazul celor incadrabili in gradul II de invaliditate, de 25 ani pentru barbati si 20 ani pentru femei, in cazul celor incadrabili in gradul III de invaliditate.
Am fost si la comisia medicala dar si cei de acolo ne-au zis ca nu au nici o decizie pentru ca ea nu a iesit la pensie in urma unei expertize medicale.
La inceputul lunii ne-a venit acasa o decizie de revizuire la decizia veche de pensionare (la care am depus contestatie) iar acum a venit pensia mai mica cu190 ron in baza acestei decizii#-o