avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale si alte drepturi neplatite de 4 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale si alte drepturi neplatite de 4 luni

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pentru ca nu stiu cum trebuie sa procedez.
Sotul meu lucreaza in Timisoara la o firma de telecomunicatii de la care il trimit in toata tara cu lucrari la diverse centrale telefonice, i se plateste diurna si i se deconteaza combustibilul consumat.
Anul acesta a fost trimis pe teren doar trei saptamani (la inceputul anului) dar nu i s-a platit nici diurna pe zilele respective, nu i s-a decontat motorina consumata si nu i s-a platit decat un salariu. Deci el de 5 luni nu a luat decat un salariu.
Firma are doar 8 angajati si toti sunt in aceeasi situatie. Ar vrea sa vorbeasca cu patronul, sa le dea banii si eventual sa ii lase sa plece la alte firme din domeniu, acesta fuge de ei, nu vine la servici si si-a schimbat si numarul de telefon pentru a nu putea fi contactat.
Imi puteti spune, va rog, ce s-ar putea face in aceasta situatie?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ciobanucristina , utilizator 15:52, 1 Iunie 2009
1. Adresa scrisa trimisa pin scrisoare cu confirmare de primire, prin care solictati plata salariilor restante, plata decontarea cheltuielilor, eventual daune.
2. Sesizare ITM.
3. Plangere la tribunal sub coordonarea unui jurist.
1. Sa faca o sesizare la ITM si sa astepte raspunsul scris cu rezultatul controlului.
2. Dupa ceea, daca nu se rezolva, trebuie sa actioneze in judecata pe angajator.
3. Dar nu inteleg ceva: daca nu le da bani pentru deplasare, nici un salariat sa nu se mai deplaseze nicaieri, sa vedem dac ii convine patronului.
4. Daca au unde sa se duca, la alt loc de munca, sa faca o notificare catre angajator prin care anunta ca demisioneaza (art.79 din Codul muncii), dupa care se poate angaja la noul loc de munca (unde va da o declaratie ca are carnetul de munca la fostul angajator si il va duce cand va intra in posesia lui).
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii salariului ricanebleu ricanebleu Buna ziua, iata situatia mea: am fost disponibilizat in noiembrie 2007 de la o firma. Am ramas in somaj 6 luni dupa care am tot cautat de munca. Am ajuns pana ... (vezi toată discuția)
Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)