avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen dezbatere succesiune si impozit pe imobilul bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen dezbatere succesiune si impozit pe imobilul bun succesoral

Buna ziua,as dori si eu o lamurire cat mai exacta.Mama soacra a decedat in 16 decembrie 2012,si poseda o garsoniera,singurul copil pe care il avea este sotia mea,va rog sa imi spuneti care este termenul limita pentru dezbaterea succesiuni,si daca in aceasta perioada consiliul local orasenesc percepe taxe pentru locuinta.Multumesc anticipat.Eventualele explicatii mai detaliate sunt bine venite.Va rog sa aveti in vedere ca nu locuim in tara si abia anul acesta de sarbatori ne intoarcem
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:24, 28 Noiembrie 2014
Dezbaterea o puteti face oricand. Se percepe un impozit pe succesiune de 1% raportat la valoarea bunului pentru succesiunile la care cel care lasa mostenirea este decedat de mai bine de doi ani. Sigur ca veti avea un impozit de plata restant pt cei doi ani in care nu a Mai fost platit.
Mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al defunctei si dezbateti succesiunea.
Impozitul pe locuinta il veti plati numai daca vreti mostenirea... daca nu, il lasati statului, cu tot cu garsoniera. Cine ia plusul, ia si minusul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Cris2005 Cris2005 Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ? Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul ... (vezi toată discuția)
Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)