avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea ordinii si linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea ordinii si linistii publice

am depus o plangere penala pe art. 371 CP impotriva unui vecin care frecvent, seara si noapte, organizeaza petreceri in locuinta si acest lucru ma deranjeaza ( si nu pentru ca nu ma invita si pe mine! ). am chemat si echipajele de politie care l-au amendat de fiecare data, insa el nu a vrut sa le deschida sau sa semneze procesele verbale. discutand cu politistii, am aflat ca era un art. in codul penal " tulburarea folosintei locuintei ", dar in prezent aceasta fapta nu mai este incriminata. #-osi cu plangerea asta nu mi-au dat prea multe sanse caci tulburarea ordinii si linistii publice nu a fost facuta in public.:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:50, 27 Noiembrie 2014

A facut vecinul dumneavoastra ceea ce e scris in art.371 din Codul Penal? :

"ART. 371
Tulburarea ordinii si linistii publice
Fapta persoanei care, in public, prin violente comise impotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenintari sau atingeri grave aduse demnitatii persoanelor, tulbura ordinea si linistea publica se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."
tulburarea ordinii si linistii publice consta in aceea ca asculta muzica la volum tare, tipete, zgomote. ca la petreceri. dar totul in locuinta sa.
Este fapta contraventionala...stimabile...
asta mi-au spus si politistii. insa se pare ca amenzile, cred ca anul acesta sunt peste 10, nu-l afecteaza. chiar deloc. nu mai stiu cum sa-l determin sa inceteze.
Politistii au dreptate si se pricep ca e domeniul lor.

Vorbiti cu ei cum sa fie bine.

Alte discuții în legătură

Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Buna seara, cum as putea interzice accesul intr un bar a unui ... Alexandrina123 Alexandrina123 Buna seara, Cum as putea interzice accesul intr un bar a unui client violent verbal si fizic? (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)