avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aviz conditii deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aviz conditii deosebite

Pentru ca nu a fost respectat termenul de depunere a documentatiei prevazut de HG 246/2007, pentru reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, societatea noastra se va confrunta cu refuzul ITM de reinnoire a avizului. As dori sa stiu daca mai exista sanse de obtinere a avizului. Conditiile concrete de munca in care isi desfasoara activitatea o parte dintre salariati se incadreaza in categoria celor deosebite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 2 Iunie 2009
Faceti un denmers scris in acest sens ITM-ului iar raspuunsul negativ atacati-l in instanta de contencios adninistrativ
Angajatorii vor avea posibilitatea reînnoirii avizului de încadrare în condiţii deosebite de muncă până la data de 31 decembrie 2009, stabileşte o hotărâre adoptată de Guvern - HOTÃRÂRE nr.1.622 din 10 decembrie 2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 246/2007 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite.
Actul normativ modifică şi completează Hotărârea nr. 246/2007 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite. Noua metodologie se aplică numai angajatorilor care deţin la data de 31 decembrie 2008 avizul de reînnoire şi care nu au realizat până la această dată măsurile necesare în vederea normalizării condiţiilor de muncă.
Până în prezent, reînnoirea avizului se făcea doar pe baza solicitării de reînnoire a avizului, a buletinelor de determinări de noxe profesionale şi a planului de prevenire şi protecţie revizuit.
Potrivit hotărârii, aceste documentele pot fi depuse la inspectoratul teritorial de muncă în termen de maximum 60 de zile de la data solicitării de reînnoire a avizului, ci nu în termen de maximum 120 de zile, aşa cum prevedea HG nr. 246/2007.

Angajatorii care nu au obtinut reinnoirea avizului pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite pot formula contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii, la Inspectia Muncii, care o va solutiona in termen de 30 de zile, sau se pot adresa direct instantei judecatoresti competente, potrivit legii.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire avize - conditii deosebite ? cristiannegru cristiannegru Un HG care intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2014, care a modificat si completat un alt HG privind reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca ... (vezi toată discuția)
Loc de munca cu conditii deosebite,grele romanik romanik Cine decide daca un loc de munca este sau incadrat ca si loc de munca in conditii grele?De exemplu o sectie de forja,din cadrul unei firme, unde sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Intrebare de nota 10 wsx wsx Cum se obtine sporul pentru conditii deosebite conform Legii 155/2010 Art.35 Lit.b ?/////cei de la I.T.M.nu stiu cum sa intocmeasca avizul.nr.de tel.la care ... (vezi toată discuția)