avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de lichidare

Buna ziua,

Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 20:34, 28 Noiembrie 2014
Sper ca-mi dati voie si mie sa am o opinie personala, am scris mai sus ca foaia de lichidare nu este obligatorie, dar nu cred ca este inutila, daca prin intermediul ei angajatorul recunoaste ca la data incetarii contractului de munca angajatul nu are nici o datorie.
In ce priveste raspuderea patrimoniala generata de executarea contractului de munca privind prejudicii de care angajatorul nu a avut cunostinta desigur ca acest lucru trebuie dovedit in instanta.
Legea 22/1969 la articolul 6 face referire la necesitatea dovedirii ca de la locul de munca anterior gestionarul a plecat fara datorii, in practica aceasta dovada este nota de lichidare.
Eu nu mai doresc sa adaug ceva legat de acest subiect,am considerat insa ca este nevoie de o nuantare a afirmatiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare bebe1986 bebe1986 Este prevăzută obligatorie de către lege nota de lichidare la o noua angajare? Unii angajatori nu oferă nota de lichidare și trebuie sa tot insisti ... (vezi toată discuția)
In cat timp se elibereaza fisa de lichidare? Benafflek Benafflek Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cat timp dupa incetarea contractului de munca se elibereaza fisa de lichidare? Exista un termen maxim prevazut de lege? ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare lauraadriana lauraadriana Buna ziua! In legatura cu nota de lichidare as dori sa stiu daca aceasta trebuie intocmita in mod obligatoriu si in baza carui act normativ (Cod, Lege ... ... (vezi toată discuția)