avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pachet trimis prin Posta Romana, desfacut si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pachet trimis prin Posta Romana, desfacut si impachetat altfel si fara continutul in el.

Buna ziua... Am comandat de pe tocmai.ro un telefon Samsung galaxy s4 i9506 cu cablu de date, casti si încărcător in valoare de 1110 lei de la o doamna . Astazi am fost sa ridic coletul de la posta , ca asa am cazut deacord sa fie trimis prin posta fiind mai convenabil, am platit s-a facturat coletul si cand am desfacut acel colet am gasit doar cutia de la telefon. Am sunat acea persoana sa-i spun ce am gasit in acel colet. A inceput sa i-mi descrie acel colet (plic alb, cu doua colturi albastre, sigilat la doua capete cu scotch de culoare alba, in greutate de 380 gr. cum scria pe colet) analizand acel colet am observat ca pe un lateral a fost taiat acel scotch si lipit alt scotch transparent. Vorbind cu acea persoana am constatat ca acest colet a fost desfacut dupa ce a fost trimis. La posta am relatat aceasta intamplare si mi s-a spus ca sa ma duc sa fac plangere la Politie. Va rog mult sa m-a ajutati in rezolvarea acestei probleme. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters255863 , utilizator 21:36, 4 Februarie 2015
Aveti idee cum demonstrati ca nu l-a desfacut dupa ce l-a sigilat in prima faza chiar persoana care vi l-a expediat?

Pentru a fi evitate astfel de cazuri exista serviciul de livrare cu valoare declarata. Fiind un pic mai scump probabil ca nu a fost aleasa aceasta varianta. Lucratorii Postei sunt convins ca stiu aceste lucruri si nu s-ar atinge nimeni de un colet cu valoare ridicata.

In afara de Politie nu cred ca are cine sa va ajute.
Pai am inregistrarile telefonice in care persoana in cauza spune ca a pus coletul in plic defata cu postasul de la Oficiul Postal deunde a fost trimis, este posibil ca dupa ce postasul l-a cantarit avand gramajul trecut pe paghet (telefonul cantareste in jur de 180gr,plus incarcator, cablu de date,casti 380gr. total) a dat valoarea transportului, sa i-a inapoi coletul sa i-l desfaca sa puna la loc si sa trimita prin posta cu acela-si gramaj de 380 gr.? Cat poate sa cintareasca o cutie de S4 carton si un plic ...? 100-200gr. nu 380gr.cat scrie pe colet. Greseala mea a fost ca m-am grabit sa plec, mi-sa parut cam usor , trebuia inainte sa achit coletul sa-l dau inapoi si sa mai cantareasca o data sa vad daca corespunde gramajul de pe el, ce sa fac acum. Am depus o reclamatie catre posta romana prin mail pentru despagubiri impreuna cu pozele facute la colet detaliate, factura, avizul, si convorbirea pe whatsapp cand descria coletul si spunea ca nu este sigilat asa cum l-a sigilat dansa adica peste banda alba pusa de ea avea alta transparenta. iar cea alba se cunostea ca era taiata pe lung fara a se vedea la prima vedere. Datimi sfaturi si daca voi primi despagubiri...de la P.R.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
zamfirescu2000, utilizator
Sper sa fie suficient ce aveti. Eu unul nu le vad ca niste dovezi clare.

Cand ati ridicat coletul a fost cantarit? sau cantarirea a fost facuta doar la expediere?
Acest aspect mi se pare crucial.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
ContSters256771, utilizator
slabe sanse ca dvs sa fiti depagubit de Posta Romana. Ei despagubesc expeditorul, si asta in limita valorii declarate. Daca a notat 20 lei (valoarea minima impusa de ei), atata va primi.

Cel mai probabil telefonul a fost furat de un angajat al Postei Romane, prin vreun depozit. Insa cum veti putea demonstra asta, nu stiu. Apelati la Politie.
Am patit acelasi lucru, cu un obiect ceva mai scump (o bijuterie) - firma (de afara) care il trimitea avea politica sa il trimita prin posta nu prin curier. Prima data nu a ajuns deloc, a doua oara am observat ca parea umblat in colet. Circ in posta (Bucuresti, Veteranilor), balamuc, reclamatii...
Concluzia: 1. M-a chemat dirigintele postei sa imi spuna ca nah, cine se angajeaza la posta, ca salarii mici, ca balarii, se mai si fura. Si asa a ramas
2. Firma a trimis al treilea obiect, pe o alta adresa, in provincie, unde a ajuns in siguranta, si mai repede (!!)
Parerea mea, NU folositi Posta pentru obiecte cu oaresce valoare. In caz ca e musai (cum a fost la mine), incercati sa dati o adresa de provincie (orase mai mici, unde pare ca le e mai frica).

Alte discuții în legătură

Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Posta romana - furat din colet Seburebista Seburebista Buna ziua ! Am trimis un colet in tara ( Baicoi ) cu valoare 20 , ramburs 350 ron . Dupa o saptamana mi s-a intors retur , desfacut si continutul propriuzis ... (vezi toată discuția)
Am o problema delicata - un coleg a schimbat continutul coletului pe care l-am rugat sa il expedieze eagle24ro eagle24ro Buna ziua tuturor! Zilele trecute am avut o experienta care nu vreau sa se mai repete in veci si nu o doresc nimanui. :( Va rog daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)