avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sulta neachitata- se poate executa silit o camera ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sulta neachitata- se poate executa silit o camera dintr-un imobil?

Daca in urma unei hotariri prin care am de primit o sulta de 3000 lei , creditorul nu are bani , si nu poate plati , pot sa cer executarea silita numai a unei camere dintr-un imobil ? PENSIE SAU ALT VENIT NU ARE
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 22:40, 28 Noiembrie 2014
Art.812 NCPC:

(5) In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei,
vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile, lamuririle si dovezile necesare, precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei.


Deci, se poate. Desigur, nu asupra unei camere, ci asupra intregului imobil, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de articolul citat.
este clar
Daca aveti o hotarare judecatoresca prin care aveti de primit suma de 3000 lei si este definitiva , se considera ca este executorie si puteti merge la un executor judecatoresc . Normal ar fi intai sa notificati debitorul in legatura cu acea suma de bani si sa-i puneti in vedere ce intentionati , sa-l somati sa plateasca.
:offtopic: scuze..dar nu ma pot abtine : inteleg ca este vb de o persoana in varsta, ati pomenit ca nu are pensie; chiar vreti sa scoateti un om batran din casa lui, sa-i vindeti casa doar pt. a va recupera uriasa suma de 3000 lei ..? Daca ne raportam la un salariu mediu, reprezinta 2 luni de munca , inteleg ca sunt banii dvs , dar casa, caminul e altceva.
Poate veti gasi o solutie mai buna , pt. care sa nu va jenati mai tarziu.
am pus o intrebare numai..NU este un om in virsta , este un parazit care a trait din furturi si mila vecinilor . o haimana
@aloistiloi16 :

Dvs la ce v-ati gandit cand ati facut afirmatia legata de vinderea unei camere dintr-un imobil ?
Cum vedeti dvs pusa in aplicare o astfel de solutie ?

P.S: Nu este o intrebare retorica si nici nu vreau sa sune a ironie, sunt doar curios cum priviti dvs problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil cu uzufruct viager alexandra8822 alexandra8822 buna ziua,acum ceva timp am facut un imprumut banca,intre timp s-a ajuns la imposibilitatea de a achita ratele imprumutului,eu am un contract facut de parinti ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire imobiliara homonai homonai Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)