avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantie contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantie contract de inchiriere

cum pot recupera garantia unui contract de inchiriere spatiu daca proprietarul refuza sa o dea inapoi pe motiv ca am distru spatiul si imi calculeaza 200 ron o oglinda care s-a spart din cauza ca a fost inundat spatiul de la vecini si pt ca ploua in spatiu si becuri arse la preturi exorbitante si plata gunoiului 500 ron pe motiv ca a facut curatenie si carat gunoi de 500 ron dar este doar fictiune, am facut poze la spatiu cand am plecat si am dovezi ca am parasit spatiu in conditii decente cu uzura de rigoare si as fi facut si curatenie cu var dar am avut un termen de 9 zile si nu am avut timp. in schimb proprietarul a incercat sa ma intimideze cand i-am explicat situatia si i-am spus ca nu mi se pare corect sa platesc ce nu am facut. mi-a spus ca il doare undeva de faptul ca il chem in instanta si a incercat sa ma intimideze. mentionez ca e unul din " baronii locali" si profita de faptul ca are influenta. :(
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 20:42, 7 August 2009
-cand s-a preluat spatiul cu proces-verbal de predare-primire?
-cand a-ti predat spatiul a-ti predat cu proces verbal de predare-primire?
este important !!!
-garantia a fost depusa intr-un cont bancar sau pur si simplu cu chitanta?
-garantie este specificata in contract?
-daca da ,ce se poate retine din aceasta garantie (trebuie sa scrie in contract)?
daca se poate raspunde in mare la eceste intrebari imi dau seama ce sanse aveti in instanta
Aveati contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara?
B-)
Si proces verbal de receptie a imobilului?
Contractul de inchiriere e pe una dintre firmele care era in spatiu. spatiul e impartit in 3si fiecare aveam perimetrul nostru. exista o firma care a inchiriat de la proprietar si doua firme cu contract de subinchiriere. am contractul de inchiriere intre cele doua firme si contractul de subinchiriere semnat de noi su chiriasul principal....In contract sunt stipulate obiectul de activitate, perioada si modalitatea de prelungire, suma care trebuie platita integral si garantia si notificarea inapoierii garantiei daca nu sunt deteriorari aduse spatiului.
aceste lucruri sunt stipulate si in subcontract. se spune in contract de intocmirea si semnarea unui proces verbal de predare primire a spatiului care nu este anexa la contract si nu se mentioneaza nici un obiect sau bun.
Nu am adus nici un fel de daune spatiului, totul e in ragula. s-a spart o oglinda in cabina e proba din cauza faptului ca s-a spart o teava deasupra si a curs apa pe pereti si s-a deterioarat un perete pentru ca a plouat in magazin. am anuntat proprietarul cand s-au intamplat aceste incidente si a spus ca are asigurare si sa nu ne facem probleme. si acum vrea sa-i platim 500 ron pentru un fotoliu care a ramas acolo si care spune ca l-am stricat cu toate ca noi nu l-am folosit si contravaloarea gunoiului dus de firma de salubritate cand au facut amenajari noii chiriasi oglinda sparta m-am oferit sa o cumpar eu dar a refuzat spunanad ca tb sa ii dau pe ea 180 si nu stiu cate becuri care s-au ars si erau arse ne pun sa le latim noi inlocuirea..... Am spus ca il dau in judecata si spus ca il doare undeva de judecata mea si sa zic mersi ca imi da si restul de bani.
A! Era sa uit un lucru important. Contractul a fost valabil pana in luna mai 2009 si nu a fost prelungit in scris ci doar verbal. Din 2006 si pana acum ne-au marit chiria dar fara act aditional si o perioada am platit mai mult cu 100 euro. totul oate fi dovedit cu factura si chitante lunare. nu mi se are corect. nu mi-au acordat timp sa parasesc spatiul, n-am avut timp sa ii varuiesc asa cum ne-a spus, abia am reusit sa imi pun la punct unele lucruri, am angajate carora nu am avut timp sa le acord preaviz, am una in concediu medical.... la naiba! numai cu pile si cu forta se face treaba in tara asta!
Astept un raspuns! Habar n-am ce o sa fac dar sper sa fie bine! va multumesc!
alexandra2006ro a scris:

-cand s-a preluat spatiul cu proces-verbal de predare-primire?
-cand a-ti predat spatiul a-ti predat cu proces verbal de predare-primire?
este important !!!
-garantia a fost depusa intr-un cont bancar sau pur si simplu cu chitanta?
-garantie este specificata in contract?
-daca da ,ce se poate retine din aceasta garantie (trebuie sa scrie in contract)?
daca se poate raspunde in mare la eceste intrebari imi dau seama ce sanse aveti in instanta

exista un proces verbal de predare-primire dar nu e anexat la contract si cand am plecat a venit cineva de la firma si a numarat tot ce era pe acolo si era in regula, nu lipsea nimic. garantia a fost platita pur si simplu cu chitanta si da, este specificata in contract si se poate retine eventualele daune aduse spatiului.
ok.daca aveti sucontractul de inchiriere ,contractul de inchiriere ,procesele verbale la primire si predare spatiu semnate si stampilate (ce este trecut bun in pr.verbal de primire trebuie sa fie lasat bun si in pr.verbal de predare a spatiului),toate aceste acte plus copie chitanta pentru garantie spatiu ,actiune in instanta pentru recuperare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Padabum Padabum Buna ziua, In urma cu un an am inchiriat un spatiu pentru a deshide un punct de lucru pentru firma. Contractul va expira pe 15 Decembrie, data la care ... (vezi toată discuția)
Proces verbal custodie cristaioan cristaioan Societatea noastra pe care o denumim X a inchiriat un spatiu(casa) de la Societatea numita Y. Societatea Y are un constract de inchiriere cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)