avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare, renuntare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare, renuntare

Buna ziua,
Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care este procedura legala in cazul cand cumparatorul nu achita suma prevazuta in contract pentru a incheia contractul de vanzare -cumparare?Mentionez ca am primit un avans ,iar cumparatorul motiveaza ca nu are banii necesari.Multumesc anticipat!
capacitate a scris:

Fa-mi act de propietate ca sa pot face credit ipotecar " .......


Creditul ar fi o solutie, bineinteles inainte de incheierea actului de v/c. Daca vrea cu adevarat un credit (si daca il poate sustine), poate negocia cu banca, iar restul de pret sa va fie achitat din creditul obtinut, contractele de v/c si ipoteca urmand sa fie incheiate in aceeasi zi.

Retinerea avansului (in cazul desfiintarii antecontractului) se poate realiza doar daca suma achitata a fost mentionata in antecontract, in mod expres, cu titlu de arvuna.

Desfiintarea (rezolutiunea) antecontractului se poate obtine pe calea unei hotarari judecatoresti, instanta urmand fie sa constate rezolutiunea (daca exista in antecontract un pact comisoriu) fie sa o pronunte.

Evacuarea se va putea face tot in temeiul hotararii judecatoresti.
Depinde de contract, de ce spune la predarea imobilului, la modiuri de desfiintare. Am vazut mai multe pacte comisorii de grad IV pe noul cod, depinde.
Nu ii puteti evacua fara hotarare. Dureaza cam 2 luni hotararea, 2 luni redactarea, ajungeti in martie si ii puteti evacua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de v-c prima casa 2017 jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, In data de 27 ianuarie am incheiat un antecontract pe 2 luni cu un dezvoltator imobiliar pentru achizitia unui imobil prin Programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa stei stei Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa intr-un bloc nou in constructie. Problema este urmatoarea:constructorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)