avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate E corect sa izolezi peretii pe interior?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

E corect sa izolezi peretii pe interior?

Buna ziua,
Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este locuit.
Mentionez ca un perete este comun cu uscatorul.
E bine/corect sa izolez pe interior peretii sau trebuie doar pe exterior?

P.S.Intreb deoarece cineva mi-a spus ca meseriasii fac doar ceea ce le cere proprietarul,,nu -ti spun cum e corect din p.d.v. tehnic, nu-ti spun despre problemele ce pot aparea(mucegai,..).

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
petitemichele, utilizator
Cel mai recent răspuns: shmen , utilizator 10:09, 30 Noiembrie 2014
Tehnic izolarea peretilor se executa pe exterior ,pentru a permite ca interiorul peretelui care este in proprietate sa "respire"
In situatia in care izolarea se executa pe interior ,se realizeaza o bariera care va genera condens in proprietate
Alt impediment major il constituie inclusiv micsorarea suprafetei utile a camerei unde se executa izolatia
Buna ziua.
Din punct de vedere al calculelor energetice, pentru casele locuite permanent, este indicat ca anveloparea sa se faca pe exterior, pt a muta punctul de roua (locul unde condenseaza structura, peretii) cat mai in exteriorul grosimii acestora, asta daca va permite arhitectura. Reţineţi ca polistirenul extrudat se foloseste doar la socluri si terase.
Combinati anveloparea peretetelui respectiv cu o ventilare adecvată a incaperii.
Anveloparea pe interior se poate face in special la casele de vacanta, locuite doar in weekend sau 2, 3 luni pe an, dar si asta cu riscuri pe termen lung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă: Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4. Prin ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari? ContSters116611 ContSters116611 Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în ... (vezi toată discuția)