avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi se reduce înãþimea garajului din cauza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice

Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă:
Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4.
Prin proiectul de reabilitare termică se intenţionează decopertarea terasei, realizarea izolaţiei termice şi abia apoi a celei hidrofuge (spre sus), izolarea pereţilor exteriori (spre înafară), precum şi izolarea planşeului Parter pe tavanul garajelor (spre jos), cu câte 10 cm grosime.
Prin aceasta garajul pe care l-am cumpărat cu 2.15 m înălţime capătă 2.05 m.
Este legal să mi se micşoreze proprietatea? Există precedente la noi?
Vă mulţumesc anticipat.
Avand in vedere ca este vorba de suprafata interioara,nu pereti exteriori ,care este justificarea pentru care se aplica strat de 10cm?
Desigur justificari prea tehnice pentru intelegerea corecta a problemei. Dar ma gandesc ca izolatia podelei parterului nu ar fi putut fi facuta in sus.
Ideea e ca intr-un act de proprietate este scrisa suprafata, nu si volumul, asa ca nu vad cum ati agata problema sa demostrati ceva nelegal.
daca nu va convine aceasta problema, ati putea cere sa se foloseasca in locul polistirenului expandat de 10cm polistiren extrudat de 3cm, ultimul acoperind diferenta de grosime prin coeficientul de izolare termica mult mai bun, ar trebui insa ca sa acoperiti diferenta de pret din buzunarul propriu.
oricum, si mie mi se pare exagerata grosimea de 10 cm la planseul peste parter, o grosime de 5 cm fiind mai mult decit suficienta, chiar si expandat fiind.
Pentru lamurirea situatie este de preferat sa contactati executantul ,sa atentionati asupra aspectului ca suprafata pe care se preconizeaza a se aplica poliesterul este suprafata interioara,deci norma tehnica nu prevede aplicare poliester de 10mm.
Exista posibilitatea ca din comoditate pentru a nu achizitiona mai multe categorii de material,executantul sa intentioneze anveloparea ,fara a avea in vedere aspectele pertinent constate de catre dvs.Sunteti singurul care va confruntati cu aceasta situatie,nu mai exista alti proprietari de garaje in situatia dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolare placa peste garaje bloc ChRam ChRam Buna ziua. Stam la parterul unui bloc si vrem sa izolam pe banii nostri, placa dintre demisol si parter. Mentionam ca sub apartamentul nostru se afla 3 garaje ... (vezi toată discuția)
Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)