avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru

Care este pedeapsa pentru un psihiatru ce da medicamente de tip anti-depresiv unui minor.Este vorba de Seroquel,ce este interzis persoanelor sub 18 ani.

Ce se poate face pentru a lua masuri impotriva psihiatrului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:32, 3 Decembrie 2014
Sunteti gresit informat , nu este interzis. Este un antipsihotic,avand la baza substanta quetiapina.
De ce credeti ca medicul i-a prescris un medicament ? De ce credeti ca trebuie pedepsit ?
Care este diagnosticul pus minorului, in urma psihodiagnozei clinice?
Depresie Cronica,i s-a prescris seroquel de 500mg (de la 400mg in sus se da numai pentru persoane ce sufera de schizofrenie).Psihiatrul a zis ca o sa ia timp de numai 3 luni.Au trecut 9 luni si nu poate sa se lase de ele,ba chiar mai mult,psihiatrul vrea sa-i mareasca doza.

A ajuns mai rau de la pastile,le lua pentru ca nu putea sa doarma.Acum e un zombie,permanent sedat,fara nici-un chef de viata iar psihiatru e fericit pentru ce se intampla.

Se poate lua vreo masura impotriva lui?
D-voastra in calitate de apartinator legal nu aveti absolut nicio putere? Ma refer sa-l retrageti de la respectivul psihiatru sau sa cereti schimbarea lui....?
Eu v-as pedepsi pe d-voastra ca dupa atata timp nu va implicati mai mult. Parintele e cel care ar trebui sa vrea binele unui copil, nu un individ cu nu stiu ce patalama de "psihiatru". Nu mi-as lasa copilul pe mana unui strain nicio zi, daramite 9 luni, indiferent de probleme. Mergeti la mai multi medici pentru alte opinii. Nu 3 opinii diferite. Si 10 daca e cazul. Nu-l mai expuneti la incompetenta medicilor ramasi pe-aici. Cu cateva mici exceptii, situatia in medicina romaneasca e la nivelul de performanta din primul razboi mondial (de pe front). Rog bucurestenii sa nu sara in sus...sa mearga in spitalele de provincie.
Daca medicul a prescris acest tratament si doar pentru 3 luni, ma gandesc ca este vorba de o forma a depresiei cronice care se numeste Distimie (depresie medie).
Distimia se manifesta prin faptul ca minorul nu doreste sa se implice in nici o activitate zilnica, este trist pentru ca simte ca nu are speranta, nu are incredere in sine, etc, si de regula dureaza cel putin 2 ani. Probabil psihologul cunoastea trecutul clinic al copilului si tratamentul aplicat initial (cand depresia nu era cronicizata) astfel ca a aplicat tratamentul cu Seroquel pentru a ajuta la vindecarea pacientului.

Trebuie sa stiti ca Seroquel-ul da dependenta deoarece este in categoria "drogurilor" anti-psihotice, iar renuntarea brusca la el, da insomnii, intrucat dureaza ceva timp pana se reinstaleaza somnul normal, fiziologic. Acum somnul este indus medicamentos, astfel ca trebuie ca doza sa fie scazuta treptat, pana nu va mai avea nevoie si nicidecum crescuta cum a recomandat medicul in cauza.

Cred ca dupa ce se reduce doza pana nu mai are nevoie de ea organismul, medicul trebuie sa schimbe tratamentul actual. In cazul in care nu este de acord, consultati asa cum bine a spus utilizatorul adema1980, alti cativa specialisti.

Poate odata cu nou tratament va putea lua si produse pe baza de melatonina pentru a nu mai avea probleme cu somnul. Melatonina este un hormon natural care regleaza somnul, horman pe care organismul il produce la lasarea serii.

Revenind la partea juridica, intrucat ati postat pe forumul de drept penal, cred ca initial ati gandit ca exista o eroare medicala, din moment ce minorul nu se simte bine.
Eroarea medicala, adica Malpraxis-ul, in cazul expus de dvs. este extrem de greu de dovedit.

In functie de simptomatologia cazului, cu siguranta ca medicul a prescris tratamentul indicat si sau continut de procedurile in domeniul psihiatric.
Medicul era obligat sa obtina consimtamantul dvs., in calitate de parinte, inainte de a incepe tratamentul, oral sau in forma scrisa a Acordului Informat pe care trebuia sa il semnati.
Rolul acestui acord este foarte important, desi in multe cazuri este tratat ca o "simpla hartie" pe care o semneaza pacientul sau reprezentantul legal.

In consecinta, inainte de a continua, va rog sa ne comunicati daca aveti Acordul Informat,

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru ... A Vlad A Vlad Buna ziua, Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru care mi-a prescris medicamente care nu erou tocmai compatibile intre ele. Am semnalat ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)