avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanse in proces (probleme cu psihiatrul)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanse in proces (probleme cu psihiatrul)

Buna ziua. Bunica mea de la tara s-a plans doctorului de familie ca are mici probleme cu somnul. Acesta a pus-o sa vorbeasca la telefon cu un psihiatru care i-a dat direct 3 pastile extrem de puternice in doze mari dintre care 2 erau antidepresive iar unul era pentru epilepsie. La doua din aceste 3 medicamente scria pe prospect ca se pot folosi maxim 3 saptamani insa psihiatrul i-a reinnoit luna de luna prescriptia timp de 4 ani. Cum am spus, psihiatrul nu a vazut-o niciodata in persoana si oricum psihiatri nu au dreptul sa puna diagnostice, ei sunt un fel de farmacisti, nu doctori. Din cauza pastilelor cu efecte secundare criminale bunica a ajuns sa aiba nenumarate probleme de sanatate si a slabit ca un schelet. Cand a ajuns in cele din urma la spital, rudelor de la tara le era si frica sa o duca pentru a nu se interpreta ca nu i-au dat de mancare. Doctorii de acolo i-au spus sa taie de urgenta pastilele si din fericire inca traieste si incearca sa isi revina. Va dura ani pana se va putea lasa complet de ele intrucat dau dependenta puternica.

Intrebarea mea este: Ar fi indicata darea in judecata a psihiatrului ? Ar avea vre-o sansa de castig un asemenea proces ? Intreb pentru ca din ce am inteles procurorii nu au competenta in asemenea cazuri si cazul depinde mai mult de colegiul medicilor unde in general se apara intre ei. Dar totusi, mie cazul imi pare destul de simplu si greu de pierdut avand in vedere pasajele ingrosate din acest mesaj. Ati mai intalnit asemenea cazusi ca si avocat ? Ce imi recomandati sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
astra123, utilizator
Cel mai recent răspuns: bubuluta , utilizator 23:38, 21 Mai 2016
Faceti o plingere la Colegiul Medicilor, in functie de situatia concreta si de probe puteit face plangere penala ptr.abuz in serviciu(art.297 NCP) sau neglijenta in serviciu(art.298 NCP)
Dar sanse ar avea ? A intalnit cineva astfel de cazuri in cariera de avocat ? Exista o data limita pentru depunerea plangerii ? (a trecut ceva timp)
Cum i-a prescris doctorul medicamentele, prin telefon? Adică nu există nici o rețetă eliberată de acel doctor ?
Unchiul ridica reteta lunar. Pe bunica nu a vazut-o niciodata fata in fata psihiatrul, doar a vorbit odata la telefon. Si oricum din ce stiu eu, psihologul este cel care pune diagnosticul iar psihiatrul este pe post de farmacist.

Rudele de la tara nici macar nu ne-au instiintat despre treaba asta intrucat nu li s-a parut important. Nu aveau cunostinte despre cat de daunatoare sunt aceste pastile. In plus, lumea are incredere in doctori si preoti mult mai mult decat e cazul. Daca ar avea incredere cat au in mecanici, nu ar mai exista astfel de probleme. Au platit 40 lei pe luna + o gramada de bani de la stat (fiind decontate) timp de 4 ani pe aceste pastile.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
astra123, utilizator
Mentionez ca nu sunt interesat de castigarea in instanta a vre-unui ban pierdut. Sunt interesat de excluderea din psihiatrie si probleme penale pentru malpraxis. Practic aproape mi-au omorat bunica. Chiar daca nu a murit, au distrus-o fizic si psihic. Lista de "efecte secundare" e mai lunga ca topicul asta si pe toate le are. In plus, sunt sanse sa nu se poata lasa de ele complet niciodata avand in vedere varsta inaintata.

Nu mi se pare normal ca psihiatri sa fie imuni in fata legii. M-ar interesa mai mult pe latura penala daca se poate actiona sau macar excluderea din psihiatrie pentru a nu mai face si altora acelasi lucru.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
astra123, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru ... A Vlad A Vlad Buna ziua, Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru care mi-a prescris medicamente care nu erou tocmai compatibile intre ele. Am semnalat ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie romiskumpy romiskumpy am fost internat intr_un spital (aproximativ, o saptamana)deoarece, m_am taiat pe ambele maini din cauza unei caderi psihice. dupa ce am iesit din spital ... (vezi toată discuția)