avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate declaratie de impunere, terenuri si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate declaratie de impunere, terenuri si taxa habitat

Buna ziua.

Am primit o instiintare prin care Primaria Lumina, jud. Constanta ne obliga sa reinnoim Declaratiile de impunere pentru cladiri, terenuri si habitat pana la 15.12.2014 Mentionand doar actele necesare ce trebuiesc aduse de noi, si in final : "in cazul nedepunerii in termenul prevazut amenda intre 200 - 500 lei conform legii "/, art. 294, al. 3"

Acesta lege prevede DOAR SANCTIUNI si nu inteleg CUM NE POATE OBLIGA PRIMARIA DOAR CU ACEASTA AMENINTARE prin sanctionare ....


Legea 571/2003:

Sancţiuni

Art. 294

Sancţiuni

(1) Nerespectarea prevederilor prezentului titlu atrage răspunderea disciplinară, contravenţională sau penală, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

(2) Constituie contravenţii următoarele fapte:

a) depunerea peste termen a declaraţiilor de impunere prevăzute la art. 254 alin. (5) şi (6), art. 259 alin. (6) şi (7), art. 264 alin. (4), art. 267 alin. (14) lit. b), art. 277 alin. (2), art. 281 alin. (2) şi art. 290;

b) nedepunerea declaraţiilor de impunere prevăzute la art. 254 alin. (5) şi (6), art. 259 alin. (6) şi (7), art. 264 alin. (4), art. 267 alin. (14) lit. b), art. 277 alin. (2), art. 281 alin. (2) şi art. 290.

c) nerespectarea prevederilor art. 254 alin. (7), ale art. 259 alin. (61) şi ale art. 264 alin. (5), referitoare la înstrăinarea, înregistrarea/radierea bunurilor impozabile, precum şi la comunicarea actelor translative ale dreptului de proprietate;

d) refuzul de a furniza informaţii sau documente de natura celor prevăzute la art. 2951, precum şi depăşirea termenului de 15 zile lucrătoare de la data solicitării acestora.

(3) Contravenţia prevăzută la alin. (2) lit. a) se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 200 lei, iar cele de la alin. (2) lit. b)-d), cu amendă de la 200 lei la 500 lei.


Cel mai recent răspuns: icoman , utilizator 17:00, 3 Decembrie 2014
Se pare ca nu nu a auzit nimeni de aceste modificari legislative de nu am primit nici macar o parere ??

Deci am sunat la Primarie si am întrebat sub ce lege ma obliga pe mine sa fac "acel efort" prin obligația sancționatorii !

Răspunsul este foarte vag si ilogic, cum ca legea civila parca nr 571/2003 ar fi suferit nu stiu ce modificări pe care nu l-a trecut pe acea instiintare și DECI asta ar însemna ca toată populația ROMÂNIEI ar fi trebuit sa primească o astfel de înștiințare ceea ce nu cred ca ESTE REAL sau ADEVĂRAT.

SA fie valabila reinnoirea declaratiilor de impunere doar ptr zonele comunelor si satelor ?

Am discutat cu doua cunostiinte din alte Comune si nu au primit si nici nu au auzit de asa ceva !

Ceva orientativ ar fi ca primăria este cercetata de CEDO ptr retrocedari ABUZIVE ... daca asta e realiatea si vor sa o ascundă de populația comunei ... prin înșelăciune si dezinformare ... e destul de penibil ptr primarul nostru PSD ce dorește sa faca ca si Mazare ... "manevre polițienești - securiste" !

Nu de alta ... da ca sa stie si prostimea din comuna pe cine au votat si pe cine vor vota sau nu il vor mai vota data viitoare.

Instiintarea asta nu este personalizata ci pur si simplu o hârtie stampilata si aruncata in cutia postala.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
icoman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen deschidere rol fiscal dupa succesiune si dupa hotarare judecatoreasca cosmintby cosmintby Care este termenul legal de deschidere a ROL-ului fiscal la primarie pentru un imobil dupa o succesiune, dar dupa o hotarare judecatoreasca? Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Amenda neinregistrare mostenire imobil ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Cat este amenda pentru neinregistrarea la ANAF a unei cote parti din imobil dobandit prin certificat de mostenitor? Odata aplicata amenda si ... (vezi toată discuția)
Probleme taxe si impozite: nedeclararea instrainarii proprietatii shabba shabba Buna ziua, Problema mea: Acum un an am vandut o casa in Timisoara, la care eram coproprietar cu mama mea. Casa era compusa din casa cu CF separat, si 2 ... (vezi toată discuția)