avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare in fond!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare in fond!

Buna dimineata!
Am fost parat intru un litigiu de munca si sa dat solutionare in care am cistigat si mi s-a acrodat cheltuieli de judecata de instanta in valoare de 1500 ron!
Stiu ca reclamantul are termen 15 zile de la comunicare(ieri am primit comunicarea) sa faca recurs!
Pot sa imi obtin cheltuielile de judecata acum printr un executor dat fiind faptul ca hotararile in fond sunt executorii in litigii de munca..sau mai tre sa ma razboiesc cu el si in recurs si apoi sa casitig acolo,dupa asta sa fac recuperarea banilor cheltuiti cu avocatul!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: cata26 , utilizator 08:02, 3 Iunie 2009
In litigiile de munca, termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond.
Recursul, nu este, in principiu, suspensiv de executare; iar conform art. 278 cod procedura civila, hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect solicitarea dumneavoastra . PUTETI SA VA CERETI DREPTURILE, DAR NUMAI DUPA CE VETI PRIMI HOTARAREA SI VETI INTRA IN POSESIA EI. .Chiar daca se va face recurs, asta nu va impiedica sa cereti si sa va recuperati drepturile cistigate pe fond. In situatia in care, se face si pierdeti in recurs, presupunand ca vi s-au acordat acele drepturi , in urma recursului, vi se va face poprire pe salariu pentru recuperarea acelor drepturi ""necuvenite"" (mai putin probabil) Mult succes.
TERMENUL DE RECURS IN LITIGII DE MUNCE ESTE DE 10 ZILE NU 15.
Puteti face o cerere la care sa anexati in copie xerox hotararea, prin care sa cereti a vi se plati acele drepturi castigate pe fond; situatie in care nu aveti nevoie de executor.Unitatea este obligata sa va raspunda in 30 de zile. Numai in cazul in care nu vi se raspunde in cele 30 de zile, puteti apela la executor. Succes.
:offtopic: Interventie moderator
@ cristina_mihaela
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli judecata! camelia21 camelia21 Am si eu o mica intrebare!Am cistigat un litigiu de munca in fond si s-au aprobat de instanta ca sa mi se plateasca cheltuieli de judecata suma de 2500 ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)