avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator neautorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator neautorizat

Buna ziua. Sunt absolventa de facultate tehnica si doresc sa efectuez traduceri pe profil tehnic.
1. Pot efectua astfel de traduceri fara a avea autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei sau Ministerul Culturii?
2. Sub ce forma juridica pot profesa in acest caz( PFA, II...)?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 21:15, 4 Decembrie 2014
Buna seara,

In calitate de angajat, puteti face oricand traduceri dar nu le puteti certifica neavand un atestat in domeniu.
Ca PFA (posibil si ca II), veti putea profesa ca traducator pentru domeniul tehnic in baza atestatului eliberat de institutia de pe langa Ministerul Culturii, in urma sustinerii si promovarii examenelor cu nota 7 minim. Va trebui sa alegeti domeniul tehnic pentru examinare.
Informatii examene: [ link extern ] /
Ministerul Justitiei emite autorizatii pentru traducatorii care sustin si promoveaza aceleasi examene in domeniul juridic sau in baza documentelor de studiu valide pentru autorizare.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si traducator tehnic dobre266 dobre266 Rog sa ma lamureasca cineva care este deosebirea intre traducator juridic si traducator tehnic... Eu as dori sa me examinez in spaniola. Are cineva examene ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)