avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari Codul Muncii

Buna ziua!
Am o intrebare. La stabilirea duratei concediului de odihna anual se ia in calcul perioada angajatului aflat in concediu medical (cod 09) ingrijire copil bolnav in varsta de pana la sapte ani? sau se scade din durata concediului de odihna? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ankka2006 , utilizator 11:52, 5 Decembrie 2014
Perioada de concediu medical nu se mai scade din durata concediului de odihna.
Asta am inteles, ca este valabila incepand cu noile modificari. Dar pe mine ma intereseaza daca pana acum se scadea concediul pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 7 ani, care este platit din FNUASS, Am un caz concret la serviciu si vreau sa stiu daca persoana in cauza mai beneficiaza de zilele de concediu legal pe care le are pana la sfarsitul anului daca in cursul anului a beneficiat de 29 zile concediu ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani.
Va beneficia de CO , chiar daca a fost in concediul pentru ingrijirea copilului bolnav .

Exista 5 tipuri de concedii medicale si de indemnizatii aferente la care asiguratii au dreptul, in temeiul OG nr. 158/2005. Acestea sunt urmatoarele:
- Concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii;
- Concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
- Concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;
- Concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
- Concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical peteriudit peteriudit Buna seara.Sunt mama unui copil de 10 ani.Din nefericire copilul si-a rupt piciorul fiind nevoie de atela ghipsata pt doua saptamani.Fiind in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)
concediu medical vali cracana vali cracana Cu cat la suta se plateste certificatul medical cu codul 321 si 325 (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil echivalent de concediu medical mmarza mmarza Buna ziua. Ma puteti va rog ajuta cu o nelamurire legarta de incadrarea juridica a concediului de ingrijire copil? Nu am gasit nicaieri ca CIC este ... (vezi toată discuția)