avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Buna ziua.in 2005 am facut un imprumut de 8400 lei. Am platit ratele circa doi ani jumate apoi am devenit somer. La amenintarile telefonice am raspuns ca voi reincepe platile cind voi avea de unde. In acea perioada am si divortat si am plecat cu fiul meu minor pe care il castigasem in instanta cu chirie. Pe 5dec 2014 mi-a venit la noul serviciu poprire pe salariu. Vreau sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie eu nesemnind nimic. Anul trecut m-am ineresat la biroul de credite daca sunt in baza lor de date.rasp. a fost negativ. Drept urmare am contractat un credit de 7000 lei la care am platile la zi. Mentionez ca eu nu stiu cine sunt eos ksi nesemnind nimic cu ei. La mine nu functioneaza prescriptia expres? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:05, 6 Decembrie 2014
Nu exista prescriptie expres asa cum afirmati, ea nu opereaza din oficiu sau ope legis ci trebuie constatata.

Intervenirea si operarea prescriptei extintive se invoca de catre dvs numai pe calea unei contestatii la executare formulata in 15 zile de cand ati aflat despre proprire la instanta de executare. Numai instanta este competenta sa verifice implinirea termenul de prescriptie de 3 ani de la ultima plata si sa constate prescrisa creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înțelegere plata creanță Ene1 Ene1 Bună ziua. Am o creanță la eos ksi România, în urma unui credit neachitat la timp către Țiriac bank! Plătesc lunar 150 lei către ei, dar am fost sunat ... (vezi toată discuția)
Eos ksi doareuatat doareuatat buna ziua.In anul 2005-2006 am facut un abonament la Orange pe care nu am reusit sa-l platesc pana la capat.Evident am fost instiintata de catre firma eos ksi ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)