avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica apartament

Buna dimineata,
As vrea sa-mi comunicati cum se calculeaza energia termica a unui apartament care si-a demontat caloriferul din bucatarie si a montat in balcon un alt calorifer,tot la suprafata utila?.Mentionez ca nu are nici o aprobare de la Radet.Suprafata utila era fara balcon la calculul energiei termice,pana la montarea in balcon a caloriferului.
Cel mai recent răspuns: stef55 , utilizator 07:55, 9 Decembrie 2014
Pentru raspuns la obiect,este necesar sa precizati date relevante
Imobilul este contorizat individual?
Metodologia de calcul de repartizare a cantitatii de agent termic pentru incalzire se realizeaza conform Ordin ANRSC nr. 483/2008, art.12., alin.2, lit.b)
Metodologia de repartizare se aplica numai in cazurile in care, in condominiu s-au efectuat inventarierea si masurarea instalatiei interioare de incalzire si s-au determinat suprafetele
echivalent termic (SET) pentru fiecare consumator bransat si debransat
In conditiile in care debransarea caloriferului nu are acordul furnizorului de agent termic,cand nu este inregistrata suprafata suplimentara aferent balcon,nu a fost modificata metoda de calcul consum agent termic

Nu este contorizat individual,iar suprafata utila era 42,10mp(fara balcon) iar acum este inclus si balconul care are 3mp.Dupa cum am mai spus nu are acordul celor de la Radet.Intrebarea era :se calculeraza pentru 42,1 sau 45,1.Multumesc
Caldura se repartizeaza dupa suprafata utila dotata cu mijloace de incalzire: daca balconul este inchis si primeste caldura, fireste ca se calculeaza cu noua suprafata de 45,10 mp
Multumesc si o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura ursulina ursulina Bună ziua! Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză? Am această problemă, deoarece ... (vezi toată discuția)
Plata caldura la bloc pentru cei cu centrale de apartament Nanton1958 Nanton1958 Va rog sa-mi transmiteti daca este un cadru legal prin care se stabileste o cota de plata pentru cei care au centrale proprii de apartament, intr-un bloc unde ... (vezi toată discuția)
Art.52 (1) din norme metodologice de aplicare a legii 230/2007 își pierde valabilitatea dacă mărim sau scădem set în apartamente? Marica_sz Marica_sz Buna ziua Un exemplu- Se modifica suprafata radianta in apartamente prin debransari respectiv adaugari de calorifere. Pentru a imparti corect ... (vezi toată discuția)