avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 18/1991

Buna ziua,
As dori o lamurire in urmatoarea problema.
Parintii mei ar dori sa faca vanzare vanzare cumparare cu unul din fratii mei doar ca au acte pe suprafata de 500 mp si nu pe 800. In anul 1965 bunicii mei impreuna cu copiii au foat stramutati din vechiul sat deoarece s-a dorit construirea unui lac de acumulare. In noul sat fiecare familie a primit suprafata de 800 mp ( 500 intravilan plus extravilan de 300 , gradina). Mama mea cand a primit mostenire casa a primit doar pe suprafata de 500 mp nu si pe gradina din spatele casei. Dupa aparitia legii 18/1991 mama impreuna cu 3 frati au depus cerere de reconstituire a dr de prop. Acum cand a mers la primarie sa vada cu ce suprafata figureaza in noul sat i s-a spus ca trebuie sa mearga cu cei 3 frati cu care a depus cererea pe lg 18/91 sa ii semneze la notar ca ii cedeaza ei partea lor de gradina.
Intrebarea este ce legatura are cererea pe legea 18/91 cu gradina de 300 mp ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: rocs , utilizator 14:36, 9 Decembrie 2014
Este greu sa primiti un raspuns fara a vedea actele. Dar, teoretic, daca mama si fratii au depus toti cerere pe legea 18/1991 se presupune ca s-a eliberat si un titlu de proprietate, pe care figureaza toti. Atunci ar fi logica indrumarea celor de la primarie.
asa e . Nu pot vedea acum actele ......au depus ce-i drept o cerere pentru reconstituire dar ei se refereau la terenul agricol de aprox 1-2 ha in vechiul sat. terenul care o intereseaza pe mama este gradina de la casa parinteasca ( de 300 mp) . Casa a dobandit-o prin contract de v-c cu clauza de intretinere la vremea respectiva(1974 cred). Terenul pe care este casa si gradina de , total de 800 mp sunt primiti de la primarie de catre fiecare familie stramutata atunci. Eu credeam ca suprafata gradinii nu face obiectul lg 18/91. multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare eleea eleea actiune in constatare Am o speta personala si aproape deloc experienta de instanta. In anul 1978 parintii mei au construit o casa si anexe gospodaresti in ... (vezi toată discuția)