avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aplicare Lege 145/2014
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aplicare Lege 145/2014

Buna seara. Avem o firma mica ce functioneaza ca S.R.L. pentru ca asa am ales in vederea posibilitatii angajarii de lucratori, emiterii de facturi si altor facilitati in relatiile cu clientii. Aceeasi activitate altii o realizeaza ori pe baza certificatului de producator, ori sub forma de PFA, numai ca lucreaza cu oameni fara forme legale si umbla cu alte smecherii. Si noi si ceilalti vindem produsele noastre, plante ornamentale pentru gradina si balcon, expuse pe tarabe in Piata Centrala. Am aflat ca, incepand cu 1.01.2015 se va face o reorganizare a tarabelor din piata pentru respectarea Legii 145/2014, astfel cei considerati producatori pe o latura cu vad mai bun, iar comerciantii pe latura opusa. Mi s-a transmis ca, din cauza ca avem S.R.L., nu intram in categoria producatorilor, cu toate ca activitatea e aceeasi, difera doar forma de organizare. Actualmente am inchiriata o taraba intr-o zona buna si urmeaza sa o pierd din cauza reorganizarii. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac pentru a-mi pastra locul, avand in vedere cele de mai sus. Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra competent!
Cel mai recent răspuns: Jenu68 , utilizator 10:04, 11 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Sarut mana si multumesc pentru raspuns. Din pacate putem expune la vanzare produsele noastre doar pe acea taraba din piata, nu avem alt spatiu. Ne-am gandit la aceasta varianta numai ca acolo vinde o persoana angajata care nu e ruda cu noi, plus ca daca incheiem contract de inchiriere pe persoana fizica nu putem justifica locul de vanzare a produselor pe care le avem incarcate pe firma. Citind din nou legea am observat ca se refera doar la produse alimentare, oare inteleg gresit? Pe contractul incheiat cu administratorii pietei scrie 'nealimentare'. Oare am inteles gresit?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma si fonduri pentru dezvoltare tothy tothy Buna ziua! Am 20 de ani si as dorii sa infiintez o firma cu sere de flori. Am un teren de cca. 20mp la tara. Ce am de urmat pentru a infiinta firma? Eventual ... (vezi toată discuția)
Înregistrare în contabilitate marfă cumpărată de la țărani Creteanu Laura Creteanu Laura Cum as putea sa fac nir pt marfa cumparata de la \"taranii\" care nu fac facturi? Am auzit de bon de achizitie\",dar nu stiu exact ce este si daca e suficient ... (vezi toată discuția)