avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare e momentul de a vinde, sau de a astepta ?
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

e momentul de a vinde, sau de a astepta ?

in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:35, 22 Octombrie 2009
Eu cred ca tarile cu economie sanatoasa si functionala precum Germania , Spania , Franta , Italia au inceput sa isi stabilizeze economia , aceasta firava crestere economica provenind din scaderea accentuata , dar deficitele bugetare ridicate si scaderea accentuata a cererii o sa afecteze economiile acestor state si pe mai departe .
In anul 2009 a fost prevenit un colaps total al economiei mondiale .
Sunt de acord cu dvs ! Asta am spus si eu , ca inregistreaza crestere revenindu-si incetul cu incetul!Insa la noi problema este ca inca nu s-a stopat scaderea economica! Si nu exista decat varianta majorarii imprumuturilor externe, varianta care pe termen lung este falimentara pentru statul roman!
Pai impozitul forfetar si nedeductibilitatea unor largi categorii de cheltuieli nu fac decat sa intrazie revenirea economiei romanesti .

Si taxa de prima inmatriculare a contribuit si contribuie la actuala criza din Romania , pentru ca 5 000 de euro pentru o masina la mana a doua se mai gasesc , chiar cu o dobanda mai mare , dar rata la un imprumut de 10 000 de euro este mult mai greu de suportat .


Impozitul forfetar este o mare greseala de politica fiscala! Este demonstrat ca marirea taxelor atrage de la sine micsorarea incasarilor! Din pacate guvernantii nu au priceput acest principiu de macroeconomie pe care il stie orice student care invata Drept Fiscal!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Impozitul forfetar este o mare greseala de politica fiscala! Este demonstrat ca marirea taxelor atrage de la sine micsorarea incasarilor! Din pacate guvernantii nu au priceput acest principiu de macroeconomie pe care il stie orice student care invata Drept Fiscal!B-)

Astia de la fisc sustin ca incasarile la buget au crescut datorita acestei praduieli , fara sa fi auzit de zicala conform careia trebuie sa tunzi oaia nu s-o belesti ! :(

Multi au asteptat scoaterea impozitului forfetar si oamenii de afaceri inclina sa creada ca acest impozit va fi scos de la 1 ianuarie 2010 , cu toate ca nu sunt indicii care sa ateste ca asa se va intampla .

Si introducerea taxei de prima inmatriculare a fost si este o greseala fatala pentru economia romaneasca .

Un impozit odata introdus este greu de scos .

Asociatul neamt al unui patron cu care colaborez s-a mutat deja in Bulgaria si 109 locuri de munca au fost pierdute in Romania , creindu-se 110 locuri de munca in Bulgaria . =D>

Unul din factorii care contribuie la intarzierea revenirii economice in Romania il reprezinta tocmai impredictibilitatea politicii fiscale , deoarece cresterea contributiilor la asigurarilor sociale operata in februarie a reprezentat un soc pentru multi investitori , coroborta cu solicitarile de crestere a salariului minim si Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 , contract nerespectat tocmai de catre guvernul Romaniei a dus la cresterea incertitudinilor .

OUG 34/2009 a fost doar cireasa de pe coliva bussinesurilor din Romania si aplicarea acestei ordonante a dus la scaderea competitivitatii economice .

Alte discuții în legătură

Imobiliare !! cine tot tine piciorul '' pe frana '' ??? ContSters205490 ContSters205490 2006 > 2007 > Chiar si 2008 anii de BOOM imobiliar IN ROMANIA !!! Se construia '' CU TUPEU '' !!! In '' DRACI '' ... (vezi toată discuția)
Teapa, romani, apartamente, criza CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Oamenii nu au inteles la momentul oportun ca, avocatii ii puteau ajuta pe cei ce doreau sa incheie antecontracte de vanzare-cumparare cu privire la ... (vezi toată discuția)
Scaderea pretului locuintelor Alin Popescu Alin Popescu E bine sau e rau ca scade pretul locuintelor? Ca pana la urma, trebuie sa fie ceva mai mult in toata tendinta asta decat parerea vanzatorilor si cumparatorilor. (vezi toată discuția)