avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa, romani, apartamente, criza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa, romani, apartamente, criza

Oamenii nu au inteles la momentul oportun ca, avocatii ii puteau ajuta pe cei ce doreau sa incheie antecontracte de vanzare-cumparare cu privire la apartamente.
Acum este tardiv sa fie ajutati efectiv.
Investitorii beneficiaza de clauzele contractuale favorabile si penalitati de intarziere foarte reduse.
Este un soi de teapa legala legala...
Pacat...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:37, 18 Decembrie 2009
Ba investitorii au avut nesimtirea sa conditioneze finalizarea proiectului de anularea penalizarilor cerute de cumparatori .

Pe mine ma bucura ca au luat teapa , deoarece poate asa va intelege tot romanul , ca proverbul stramosesc care spune ca daca nu be*esti ochii , deschizi punga ! =D>

Cum poti sa cumperi nene o casa care nu exista ?

Astazi am vorbit cu un patron caruia i-am expicat ce se putea intampla daca se apela la avocati...
Dar, este doar teorie intrucat nu s-a apelat...:( si acum...:(( pt oamenii de buna-credinta...
Criza economica i-a lovit deopotriva pe investitorii/dezvoltatorii imobiliari , cat si pe potentialii clienti , multi dintre ei dorind sa apeleze la credite bancare.
Sunt foarte multi dezvoltatori care au incasat avansuri modice si acum clientii , din varii motive nu mai vor sa cumpere, preferand sa piarda avansul si sa isi cumpere la un pret mult mai mic alta proprietate, iesind, per total , mult mai bine din punct de vedere financiar!:D
Asta inseamna piata ....creste , creste , dar si cand scade .....Ca orice piata si piata imobiliara are fluctuatiile ei. Eu prevad o revigorare a pietei imobiliare romanesti in 2-3 ani de zile cand se vor face simtite efectele legii care nu mai permite modificarea decat cu maxim 20% prin PUZ a indicatorilor de construire. SE vor construi din ce in ce mai putine imobile de locuinte si preturile la apartamentele centrale vor creste incet dar sigur.
Insa mai intai sa treaca 2010 care va fi, daca nu un an de scadere , cel putin de stagnare !:D
Sume de 10 000 sau 20 000 euro nu imi par chiar modice.
Dar poate ca au atatia bani incat suma este chiar modica.
Cu bani putini ar fi putut cumpara un bloc daca erau isteti si aveau avocati.
Dar, cum spuneam, este tardiv sa vorbim acum.
Exista o vorba romaneasca.Da Doamne romanului mintea de pe urma...
Eu cred ca actuala criza economica va reaseaza economia mult mai bine decat ar fi facut orice guvern .

Poate numai asa cetatenii vor invata ca intr-un euro sunt 100 de eurocenti , iar cei care au bani vor apela la manageri care sa-i invete ce e ala treime de aur sau cincimea de fier , si numai asa isi vor putea gestiona asa cum trebuie patrimoniul.

Actualele patanii ale multor cetateni , ii vor face pe viitori cumparatori mai atenti cu banii lor , si vor intelege ca mai inainte sa semneze un contract este bine sa-i consulte un avocat bun , chiar daca le cere un onorariu de 2000 lei si 200 lei pentru 45 de minute de consultatie .

Nu sunt de acord cu domnul Mihai Grigore , deoarece cred ca actuala criza i-a lovit mai degraba pe speculatorii imobiliari , nu pe investitorii si dezvoltatorii imobiliari .

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Evaluarea terenurilor intravilane; cat ar putea scadea pretul? ContSters95727 ContSters95727 Ma gandesc ca unui teren cu o suprafata rezonabila,intravilan,central sau ultracentral,zona buna,vecinatati(scoli,parcuri,institutii publice,etc),cu ... (vezi toată discuția)
Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)