avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare

Buna ziua

De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe executarea silita. Specific ca ma aflu pe vechiul cod procesual civil, incepand demersurile cu o luna inainte sa apara noul cod. Toate au mers bine pana cei care trebuiau sa mi returneze creanta au refuzat plata cheltuielilor de executare. Mi au platit doar creanta. In instanta de fond au specificat clar ca ei se judeca doar cu BEJ ul nu si cu mine desi eram si eu parte in dosar. La fond am pierdut deoarece judecatoarea a acceptat ca BEJ sa fie parte procesuala si exclusiv in culpa procesuala cu cheltuielile de judecata, anulandu se si niste procese verbale. BEJ ul a facut recurs, eu nu am facut recurs ca am inteles ca se judeca exclusiv cu BEJ ul si eu sunt un simplu participant, ca am numele pe titlul executoriu. La recurs BEJ a castigat dar, procesele verbale tot anulate au ramas pe motiv ca nu am facut si eu recurs dar, eu nu am stiut ca pot sa ma bag peste BEJ si documentele intocmite de BEJ+ ca s a dorit judecarea exclusiva cu BEJ, eu nu am fost bagata in seama ca sa zicem. Ce mai pot face sa nu mai fie anulate procesele verbale? Daca nu mai pot face nimic atunci eu mai pot sa mi recuperez de la BEJ banii dati care se regasesc in acele procese verbale? Ma gandesc ca atata timp cat nu mai este actul justificativ (procesul verbal) ar trebui sa mi se returneze banii caci nu au documentatia cu care sa justifice banii, aceasta fiind anulata. Multumesc pentru un raspuns
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:09, 26 Ianuarie 2015
Nu inteleg cum in recurs BEJ a castigat, dar PV tot snulste au ramas... imi e neclar.
Daca se incepe urmarirea penala pe inselaciune (spre ex. credit bancar - impotriva bancii) avand ca obiect creata ce urmeaza a fi executata silit, se intrerupe (suspenda) executarea silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ? bobocel3333 bobocel3333 Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se ... (vezi toată discuția)