avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Anulare polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Anulare polita RCA

Buna ziua!
Sunt agent de asigurari la o firma de brokeraj.
Iri am facut o polita si dupa ce am listat-o am vazut ca am gresit seria de sasiu si data de la care polita este in vigoare.Din aceasta cauza clasa de bonus a fost gresita si suma a fost mai mare decat cea corecta.
Am sesizat imediat brokerul, am atasat polita gresita, polita anterioara si talonul masinii si am cerut anularea politei.
Astazi am intrebat din nou daca polita a fost anulata si mi s-a spus ca nu se poate fiindca este o polita care deja isi produce efectele.
Din cate stiu eu, asta daca stiu corect, polita poate fi anulata daca seria sasiului este gresita .
Mentionez ca data de cand polita intra in vigoare este 31.12.2014, deci nu este inca in vigoare.Nu am luat banii de la client deoarece diferenta intre suma de pe polita si cea pe care in mod corect trebuia platita era fdestul de mare.
Ce as putea face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 09:30, 18 Decembrie 2014
Daca polita nu a intrat in vigoare se poate solicita anularea ei. Doar ca in acest caz nu este vorba de anulare pentru ca Dvs nu ati incasat si depus banii pentru acest RCA. Acea polita trebuie predata ca fiind gresita, eventual cu explicatiile aferente anexate.
Pentru client emiteti o alta polita si gata.
Problema Dvs probabil este ca sistemul informatic nu va permite emiterea unei noi polite pana ce asta gresita nu e anulata. Asta e treaba brokerului s-o clarifice cu asiguratorul pe baza politei gresite pe care i-ati trimis-o. Daca nu o face clientul se va duce la alt broker si va face polita noua. Nu inteleg de ce nu face brokerul nimic? :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in rca peugen peugen Buna ziua, Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca invalida Madalin196 Madalin196 Buna ziua, pe data de 10.10.2019 am făcut la un broker asigurare RCA,câteva zile mai târziu am verificat pe internet pe un site daca am asigurarea valida ... (vezi toată discuția)
Rca: poți recupera banii de la un asigurător care spune că nu vede baza de date, pentru a umfla suma, și nu îți ia în considerare bonus malus? americanux americanux Buna ziua...poti recupera banii de la un asigurator care pe principiul ca nu va vede baza de date pentru a umfla suma nu iti ia in considerare bonus malus? ... (vezi toată discuția)