avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea caminului conjugal cu copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea caminului conjugal cu copiii

Buna ziua! Dl/d-na avocat, sotia mea a parasit caminul conjugal inpreuna cu copii , fara acordul meu.Copii erau la scoala si i-a retras fara acordul meu.In prezet locuieste cu copii intr-un alt judet .Copii i-a inscris la scola in localitatea respectiva fara sa-si schimbe actul de identitate.Directorul scolii respective a incalcat legea deoarece copii nu erau arondati unitatii de invatamant.Am facut demersuri sa-mi aduc copii inapoi la scolile unde au fost dar nu am reusit.Va rog sa-mi spune-ti ce-i de facut?Mentionez ca nu doresc sa divortez.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sandunelu , utilizator 17:48, 12 Decembrie 2014
Directorul scolii respective nu a incalcat nici o lege, el este obligat sa asigure locuri pentru copiii arondati, iar pe restul ii poate inscrie in limita locurilor existente.
Cum i-a inscris, inseamna ca a avut unde sa-i inscrie.

Puteti sa lamuriti problema cu sotia. Poate dvs nu vreti sa divortati, dar vrea ea. Poate nici ea nu vrea sa divorteze, dar nu vrea sa mai locuiasca impreuna cu dvs. Poate are un alt loc de munca. Poate-poate-poate.

Puteti cere prin ordonanta presedinteala inscrierea copiilor la alta scoala, insa daca acestia locuiesc in alt judet cu mama lor ... nu vad ce sanse ati avea sa castigati. Si chiar daca veti castiga, ce sanse ati avea sa-i aduceti la alta scoala, cata vreme mama lor locuieste in alt judet. Iar pe mama lor chiar nu aveti cum s-o obligati sa se mute inapoi.

Nu prea aveti ce sfat sa primiti, altul decat: discutati si rezolvati problemele cu sotia.
Buna seara!Multumesc pentru raspuns.Am discutat cu sotia si nu doreste sa se intoarca.A plecat deoarece are probleme pshiatrice si nu vrea sa recunoasca,i-sa prescris de catre medicul pshiatric un tratament si nu l-a urmat.Am facut demersuri sa obtin internarea involuntara dar nu am reusit deoarece politia nu a vrut sa aplice legea.In prezent locuieste cu copii mei intr-o casa darapanata cu o soba de lemne care scoate fum in camera,bucataria este afara intr-o magazie unde gateste pe o plita cu lemne si incalzeste apa in curte la un ceaun pus pe pirostrii, w.c este in curte.Locuinta noastra are incalzire cu centrala termica,grup sanitar in casa,in casa sunt in permanenta 24 de grade,apa calda in permanenta,bucatarie in casa.Am icercat sa-mi i-au copii de acolo dar nu am putut deoarece au venit fratii ei si au incercat sa ma bata.Am mers la politie dar politia nu a vrut sa se implice deoarece nu suntem divortati.Spuneti-mi va rog daca reusesc sa-mi i-au copii de acolo cu forta si-i aduc acasa ,voi fi tras la raspundere in fata legii? Copii daca m-ai stau mult acolo se vor inbolnavii pentru ca ei au crescut intr-un alt mediu.Mam gandit sa apelez la protectia copilului si la autoritatea tutelara.Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi salva copii de la acest chin?Multumesc anticipat!
Nu, daca ii luati cumva si ii aduceti acasa, si ei vor sa ramana acasa, nu va trage nimeni la raspundere (dupa cum nici pe dna nu a tras-o nimeni la raspundere).
Da, urgent, apelati la protectia copilului.
Deschideti si actiune pentru stabilirea domiciliului ca sa aveti un temei in baza caruia sa puteti impiedica re-mutarea copiilor.
Consultati un avocat pentru ca aveti mare nevoie.
Multumesc!O seara cat mai agreabila va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnscriere copil la scoala fara acordul sotului cmutulescu cmutulescu avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Probleme mari minori/tutela,parasire domiciliu sicorn sicorn Buna seara. Fiul meu care a facut recent 18 ani iar sambata pe 19 iunie la-m gasit in curtea casei cu bagajele facute cand ma intorceam de la cumparaturi si ... (vezi toată discuția)