avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Farmacie veterinara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Farmacie veterinara

Daca am calificarea de tehnician veterinar , care se incadreaza in categoria profesiilor liberale si detin 90% din capitalul societatii pot obtine autorizatia DSVSA pentru o farmacie veterinara ? Este reglementat in mod expres de lege obligativitatea ca intreg actionariatul sa fie detinut de un medic veterinar ?
Cel mai recent răspuns: Catalina Roxana , utilizator 22:22, 10 Decembrie 2014
Ar trebui sa aprofundati mai intai Ordinul nr. 83/2014 cu anexa respectiva.
În Monitorul Oficial nr. 541 din 22 iulie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 83/2014 al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare, precum şi procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităţilor şi activităţilor din domeniul farmaceutic veterinar.
De asemenea, vedeti si Legea nr. 160/1998 republicata pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar.
Dac nu ma insel, la art. 4 lit. i) din Legea 160, profesiunea de medic veterinar are exclusivitate in comercializarea cu amănuntul şi utilizarea produselor biologice, antiparazitare de uz special şi medicamentelor de uz veterinar.
Asta ar insemna ca trebuie sa fii musai medic veterinat, nu tehnician.
Ok.
Asta inseamna ca actionariatul trebuie sa fie 100 % al unui medic veterinar ?
Deja in actionariatul societatii este un medic veterinar cu 10 % parti sociale, este si medic angajat in farmacia respectiva, administrator.
Am aprofundat atat legea 160/1998 cat si ordinul 83/2014 potrivit caruia este necesara obtinerea certificatului de inregistrare in registrul unic al cabinetelor medicale veterinare cu sau fara personalitate juridica . Pentru acesta am depus la CMV documentatia necesara eliberarii acestuia , totusi din partea acestora am primit un raspuns nefavorabil deoarece nu respect conditiile profesiunilor liberale. Insa conform legii 200/2004 si a Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European , in data de 30 octombrie 2014 s-a aprobat ordinul prin care sunt recunoscute si profesiunile de tehnician veterinar si asistent veterinar de catre ANSVA .In conditiile in care actionariatul societatii este compus din tehnician veterinar 90% si 10 %medic veterinar, care este articolul de lege care impiedica autorizarea unei farmacii cu un astfel de actionariat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in iulie termin facultatea de medicina veterinara ... Andreeaavi Andreeaavi Buna ziua. In iulie termin facultatea de medicina veterinara si as dori sa imi infiintez o farmacie veterinara. Pot sa o infiintez dupa absolvire sau am nevoie ... (vezi toată discuția)
Cmvi cu autorizatie de functionare? ancabrana1984 ancabrana1984 Buna ziua, de curand mi-am inregistrat un cabinet medical veterinar individual, doresc sa aflu daca este necesar autorizatie de functionare vizata de ... (vezi toată discuția)