avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Refuz Inmatriculare SRL ,desi Ordinul nr. 79/2018 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Refuz Inmatriculare SRL ,desi Ordinul nr. 79/2018 pentru modificarea și completarea Normei sanitare veterinare privind condițiile de organizare și funcționare a unităților farmaceutice veterinare, precum și procedura de înregistrare sanitară veterinară/a

Buna !
Am depus actele pentru infiintarea unui SRL la Registrul Comertului .
Obiectul de activitate este : Punct Farmaceutic Veterinar,cod CAEN 7500.
Am primit amanare pe motiv ca nu sunt Medic Veterinar .
Conform legii,nu mai exista obligativitatea ca actionarul sa fie medic Veterinar !
In jure : Legea nr. 155/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar
Articol unic. -
Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70 din 5 octombrie 2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 799 din 10 octombrie 2017, cu următoarele modificări și completări:
Art. 37. -
(1) Produsele medicinale veterinare se comercializează numai din depozite farmaceutice veterinare, puncte farmaceutice veterinare și farmacii veterinare. Modificări (1)
(2) Înființarea și funcționarea depozitelor farmaceutice veterinare, a farmaciilor veterinare și a punctelor farmaceutice veterinare se realizează conform prevederilor legislației aplicabile în vigoare; în cazul în care acestea se înființează în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, o cotă din capitalul social poate fi deținută de un medic veterinar, indiferent de mărimea acestei cote.

Deci : conform Art.37. aliniat 2 ,* în cazul în care acestea se înființează în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, o cotă din capitalul social poate fi deținută de un medic veterinar, indiferent de mărimea acestei cote.*,rezulta ca nu mai este obligatoriu ca un Medic Veterinar sa fie actionar !
Tinind cont de aceasta,este vreun motiv sa fiu refuzat ?! Cum contest refuzul ?!Ce text legal formulez ?!
Astept un raspuns urgent !
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 17:00, 10 Octombrie 2018
Buna ziua.
Se intelege ca a fost amanat dosarul, nu respins. Aveti 15 zile la dispozitie, pt. a rezolva problema. Solicitati o audienta la directorul onrc de pe langa tribunalul in raza caruia ati depus cererea de inmatriculare. Daca dupa acest termen dosarul va fi respins, in 15 zile de pronuntare formulati si depuneti plangere impotriva rezolutiei directorului orc, la instanta.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmacie veterinara Catalina Roxana Catalina Roxana Daca am calificarea de tehnician veterinar , care se incadreaza in categoria profesiilor liberale si detin 90% din capitalul societatii pot obtine autorizatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in iulie termin facultatea de medicina veterinara ... Andreeaavi Andreeaavi Buna ziua. In iulie termin facultatea de medicina veterinara si as dori sa imi infiintez o farmacie veterinara. Pot sa o infiintez dupa absolvire sau am nevoie ... (vezi toată discuția)
Ordin 11/2013 privind dietele veterinare Razvan_Con Razvan_Con Buna ziua In urma acestui acest ordin al CMVRO depozitele veterinare au primit o recomandare clara (neprevazuta in acest ordin) cum ca nu mai au voie sa ... (vezi toată discuția)