avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordarea pensiei pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordarea pensiei pentru limita de varsta

In numele tatalui meu,va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu iesirea la pensie.Va acord urmatoarele date:
-nascut in 1958 ,in 16 noiembrie implineste 51 ani
-lucreaza la CFR,are 33 ani si 9 luni vechime(inclusiv armata);
-32 ani si 1 luna cotizati
-a fost pana in 2001 la grupa I,iar din 2001 la gr.II
-are la gr.I 20 ani ,6 luni.
Vreau sa mentionez ca nu au vrut sa ii ofere inf la casa de pensii.
Multumesc anticipat celor care imi acorda inf.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:08, 4 Iunie 2009
Intrati pe www.pensiiprahova.ro si puneti intrebarea (asa cum ati pus-o aici) si o sa va raspunda specialisti in materie.
Tatal dvs. are si gr.I si a II-a si este un pic mai complicat, plus ca la CFR mi se pare ca sunt si niste particularitati.
Succes!
Din punctul de vedere al stagiului de cotizare nu sunt probleme. In vederea deschiderii drepturilor de pensie tatalui dvs. i se va adauga stagiului realizat un spor de 6 luni, respectiv 3 luni pentru fiecare an lucrat in grupa I , respectiv in grupa II de munca. Va depasi, astfel, stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

Reducerea varstei standard de pensionare se va face potrivit dispozitiilor cap. B, sectiunea VIII, art. 44 ind. 1 din Ordinul nr. 340/2001. Tatal dvs. va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 57 ani si 6 luni.

Desigur, asteptam schimbarea legislatiei in domeniul asigurarilor sociale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? alexandra1308 alexandra1308 Buna seara! Sunt nascut la data de 23.04.1959, si lucrez la CFR din luna februarie 1978, pana in prezent, cu intreruperea activitatii in perioada iunie 1979 - ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa1 cucuruzu cucuruzu Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu grupa 1 de munca daca ea mai este valabila. Tatal meu a primit decizie destul de ambigua de la casa de pensii in ... (vezi toată discuția)