avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consumul pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consumul pausal

Buna, ziua,
Problema este urmatoarea:
Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, 53 mc de apa rece si 10 mc de apa calda, in conditiile in care in apartament locuiesc dansa si un chirias (acesta de vreo 3 luni). La noi in bloc citirea apometrelor se face o data la 6 luni.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1) daca se poate socoti retroactiv acest consum de apa (nu am cunostinta de cand nu a mai permis accesul in casa al administratoprului)
2) cati metri de apa la pausal este permis prin lege?
3) constituie un abuz ce au facut presedintele si administratorul?
4) are castig de cauza in cazul unui proces impotriva asociatiei?
(mentionez ca lunar toti proprietarii platim pierderi la apa)

Cu multumiri, Cristea Adriana
Cel mai recent răspuns: sever_daniela , utilizator 18:25, 16 Iunie 2009
D-na Cristea Adriana ,LEGEA nr.230/2007 Art. 15. -Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat
să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze[/u], să se repare sau să se înlocuiască elemente din proprietatea comună la
care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

P.S nerespectand acest articol este corect si incarcarea tuturor pierderilor apartamentului respectiv
se stie ca sistemul pausal e vechi de cand lumea,contorizarile facandu-se anevoios si in timp contractul cu asociatia sa incheiat in sistem pausal,de aici incepe necazul,cititorul de apometre nu a respectat conditiile contractuale motivand ca nu a gasit administratorul si nici altcineva di asociatie,a facut citirile si apoi administratorul a fost chemat la punctul de lucru pentru a le semna,daca a obiectat ca nefiind prezent nu semneaza a fost amenintat ca vor opri apa in tot cartierul si asa locatarii vor admonesta administratorul, cum s-ar spune dezbina si stapaneste,in modul acesta nu s-a refuzat nici o factura iar cantitatile de apa sunt enorm de mari motivand pierderi,fara a mai spune ca in contract se stipuleaza nr.de locatari din asociatie ceea ce in procesele verbale de citire a apometrelor nu se regaseste,este adevarat ca nr.de locatari nu ramane fix (nasteri,decese,oaspeti) dar in procesele verbale apar diferente mari de persoane de la o luna la alta 48,56 si chiar si 100,acest cartier sa transformat in centru turistic?
stim ca se va spune ca e vina administratorului dar cititorii de apometre nu pot fi trasi la raspundere? cu cantitatile enorme din facturi intreprinderea a reusit sa-si recupereze pierderile de apa pe banii locatarilor,evident, ce se poate face in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Legislatie cu privire la calculul intretinerii cristina l munteanu cristina l munteanu buna seara tuturor vreau sa mi se spuna care este cadrul legal cu privire la problemele enumerate mai jos: 1. in cazul apartamentelor care nu au ... (vezi toată discuția)