avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trebuie neaparat sa prestez munca in folosul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trebuie neaparat sa prestez munca in folosul societatii?

O persoană care are soțul în detenție și crește 5 copii cu vârste cuprinse între 4-17 ani, nu beneficiază de venituri, doar ajutor social, poate presta muncă în folosul comunității?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 13 Decembrie 2014
art.6 din Legea nr.416/2001:
.....
(2) Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.
(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) familiile pentru care ajutorul social rezultat din calcul este de până la 50 lei (RON)/lună; pentru acestea orele de muncă se stabilesc trimestrial şi se efectuează în prima lună de plată
....

Asadar, care este cuantumul ajutorului social ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

416 mariusbos mariusbos titularul dosarului daca are scutire medicala pe un an trebuie sa îi faca orele de munca celalalt din dosar? (vezi toată discuția)
Ajutor social serena91 serena91 Buna seara, sunt mama singura si beneficiez de alocatie complementara de 107 lei si ajutor social de 213 lei, pentru un singur copil ( are 4 ani si 8 luni). ... (vezi toată discuția)
Cursul de formare-vechime in munca? CYBORG CYBORG Buna ziua! (Mai intai, as vrea sa va spun ca acest site Avocatnet.ro merge foarte greu, uneori deloc-nu incarca pagina, sau nu primesc raspuns.Va rog sa luati ... (vezi toată discuția)