avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen revizuire

Mi s-a respins un recurs la Curtea de Apel , in cat timp pot face cerere de revizuire a dosarului ! (Termenul legal de depunere a cererii de revizuire )
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:28, 14 Martie 2012
Stimat forumist,

În primul rând, sper că vă dați seama că revizuirea este o cale extraordinară de atac, care nu se poate utiliza cu succes, decât în cazuri speciale.

În al doilea rând, ar fi necesar să precizați dacă este o revizuire civilă sau penală. Totuși, având în vedere că ați postat întrebarea pe forumul de drept civil, presupun că este o revizuire civilă.

Astfel, revizurirea civilă își are sediul materiei la articolele 322 - 328 Cod de procedură civilă. Vă invit să parcurgeți respectivele norme, dvs cunoscând mai bine motivul pe care fundamentați cererea dvs.

Cu stimă.
Da este ltigiu de munca , functionar public .Daca ma adresez la CEDO , pot sa-l trimit si fara revizuirea dosarului si tot pentru CEDO ce acte sunt necesare , si adresa va rog ...

Multumesc frumos !
Stimat domn,

În primul rând, vă atrag atenția că CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european.

Astfel, accesul, cu succes, la această instanță, este condiționat de încălcarea drepturilor și libertăților ocrotite de Convenția Europeană, nu neapărat de existența unei soluții defavorabile dvs pe plan intern.

Totuși, dacă veți considera că v-au fost lezate drepturile, termenul de 6 luni de învestire a CEDO se calculează, raportat la speța dvs, de la recurs, iar nu de la o eventuală revizuire ori contestație în anulare.

Criteriile de admisibilitate ale cererii sunt cele sedcrise de Art. 35 al Convenției:
Articolul 35
Condiţiile de admisibilitate
1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni de la data deciziei interne definitive.

2. Curtea nu reţine nicio cerere individuală introdusă în virtutea art. 34, în cazul în care :
a. ea este anonimă ; sau
b. ea este în mod esenţial aceeaşi cu o cerere examinată anterior de către Curte sau deja supusă unei alte instanţe internaţionale de anchetă sau de reglementare şi dacă nu conţine fapte noi.

3. Curtea declară inadmisibilă orice cerere individuală introdusă în virtutea art. 34, atunci când ea consideră că:
a. ea este incompatibilă cu dispoziţiile convenţiei sau ale protocoalelor sale, în mod vădit nefondată sau abuzivă; saub. reclamantul nu a suferit nici un prejudiciu important, cu excepţia cazului în care respectarea drepturilor omului garantate prin convenţie şi protocoalele sale impune o examinare a fondului cererii, şi cu condiţia de a nu respinge
din acest motiv nicio cauză care nu a fost examinată corespunzător de o instanţă naţională.


Actele necesare sunt: copia cererii introductive, concluziile dvs, motivele de apel, recurs, hotărârile instanțelor - sentințe, decizii...toate sub forma fotocopiilor tip xerox, și actele pe care la considerați dvs importante.


Cu stimă.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții cedo Nătăfleț Nătăfleț Ce condiții trebuiesc îndeplinite pentru un dosar la CEDO? (vezi toată discuția)
Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)
Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)