avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna a fi in posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna a fi in posesie?

Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager.
Prima intrebare: Din momentul cumpararii se considera ca am intrat in posesia imobilului?
Eu nu am locuit acolo, ci numai acea persoana.
Cat timp traieste persoana cu uzufruct viager sunt si eu considerat a fi in posesia imobilului? Trebuie neaparat sa locuiesc acolo?

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:19, 5 Iunie 2009
Cat de complicata este actiunea? Pot avea probleme?
personal cred ca aveti mai multe sanse cu aciunea de evacuare pe dreptul comun.
si evacuarea de urgenta pe calea ordonantei presedintiale. procesul penal s-ar putea sa dureze mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul viager drpopescu drpopescu Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata. Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Drepturile conferite de domiciliu si nuda proprietate gmihai8909 gmihai8909 Fiul detine nuda proprietate asupra imobilui iar tatal are drept de uzufruct viager, conform unui contract incheiat intre un tert si fiu in anul 2006. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , bunica mea are o garsoniera iar in contractul bunici ... Davidnsb Davidnsb Bună ziua , bunica mea are o garsoniera iar in contractul bunici mele tatăl.meu este proprietar iar ea este viagera pana la moartea sa.....as dori sa știu ... (vezi toată discuția)