avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera

Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este gratuit, asa ca majoritatea cetatenilor arunca gunoiul direct in trotuar.
Ma confrunt cu urmatoarea problema : In urma cu cateva zile, am aruncat gunoiul pe trotuarul aflat in proximitatea casei vecinului meu, dupa ce am ajuns acasa, am sesizat ca respectiva punga atarna pe clanta usii mele
Mentionez ca echipele de la salubritate ridica gunoiul de pe trotuare in fiecare seara.
Am verificat arhiva din sistemul meu de surveillance si am depistat momentul in care vecinul intra in curtea mea, urca la etaj si pozitioneaza punga cu gunoi pe clanta usii.
Cum ar trebui sa procedez, poate fi vorba de o forma de hartuire ? Inregistrarile video de pe DVR pot fi folosite ca probe anexate unei eventuale plangeri penale ? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
pufy2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 22 Decembrie 2014
Pe viitor depuneti gunoiul aproape de poarta dvs. si nu de cea a vecinului. Locuiesc in aceelasi sector si intradevar beneficiem de gratuitate in privinta salubritatii, dar nu in orice conditii.
In cartierul unde locuiesc nu arunca nimeni gunoiul in strada, asa ca va rog sa nu generalizati fapta dvs., desconsiderand astfel toti cetatenii cu spirit civic din sectorul 1.
Gunoiul nu poate fi aruncat oriunde in strada, ci depus in locul stabilit impreuna cu vecinii.
Angajatii care ridica gunoiul, au recomandat ca cei care nu detin pubela, sa depoziteze gunoiul in saci negri, si sa il lase in dreptul portii lor sau cel mult la baza stalpului de iluminat daca au acordul vecinilor.

Revenind la speta, in cazul in care decideti sa depuneti o plangere penala, finalitatea ei nu va fi sanctiunea asteptata de dvs. ci doar o pierdere de timp (a dvs., a vecinului si a organelor de cercetare), intrucat fapta nu prezinta pericol social.
In consecinta, pentru a avea relatii de buna vecinatate, depuneti gunoiul in dreptul portii dvs., pana va fi ridicat de angajatii salubritatii.
Indiferent cat de mare este curtea,ar trebui ca respectul si responsabilitatea sa existe
Pe dvs va ofensat gestul vecinului fara insa a analiza responsabil factorul generator al povesti care sunteti dvs care recunoasteti
am aruncat gunoiul pe trotuarul aflat in proximitatea casei vecinului meu,
si care constituie contraventie
Chiar daca nu beneficiati de spatiu sa puteti folosi ghena de gunoi,puteti achizitiona pubela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a fost dragut vecinul ca nu a golit punga in fata usii :)
Nici in sectorul 3 nu platim pt salubritate, insa exista spatii special amenajate unde se arunca.
daca la dvs nu exista , il puteati depozita langa poarta dvs, nu cea a vecinului.

dar d-voastra de ce aruncati gunoiul in fata usii/portii lui? Nu vi se pare o lipsa de bun simt fata de vecini? Ghena de gunoi se gaseste la Buamax, Dedeman,etc. va puteti cumpara. Ce proprietatea a incalcat, din ce spuneti inteleg ca este o curte comuna, asta inteleg. Puteti sa faceti plangere la Politie si dansii sa incadreze fapta, dar daca d-voastra ati facut-o si alte dati si dansul va are pe CCTV... e cam voita treaba si sa nu va sapati singur groapa. faceti ce vreti.
In sector 3 nu se plateste salubritatea? De cand, serios intreb?

Cat despre sectorul 1, situatia e asa: daca ai pubela si bagi gunoiul in pubela, iti pute in curte, ca pubelele se ridica de 2 ori pe saptamana, daca le pui in saci de gunoi, nesparti, pe marginea trotuarului/strazii, se ridica zilnic, uneori de 2 ori pe zi, in functie de zona si trafic si nu mai pute.
In consecinta, in sector 1 e mai salubru sa nu ai ghena. Pentru locatari si pentru cei de la salubritate care nu se manjesc cu chestii mirositoare de la sacii de gunoi proaspeti cum se manjesc de la ghenele in care gunoiul fermenteaza in cele 3 zile in care nu e ridicat.
Pe strazi nu miroase a gunoi si nu se vede mizerie.

Totusi, e deranjant sa gasesti gunoiul vecinului in fata curtii tale, in sector 1 nu se parcheaza masini pe strada publica in dreptul vecinilor fara acordul lor.
De asemenea, e deranjant ca cineva sa-ti intre in curte (n-am inte;les de ce a urcat la etaj, e o curte comuna?), indiferent ca e suparat sau nu pe tine...

Normal, ar trebui sa va scuzati de la vecin si sa ii aratati ca data viitoare il rugati sa va depoziteze gunoiul in dreptul portii dv. si nu de clanta usii, incalcandu-va proprietatea. Ii multumiti si gata.
Oricum, daca doriti sa il actionati in instanta, atunci e important sa stim daca aceasta etapa amiabila a fost deja parcursa de dv. sau nu, daca aveti dovezi, cum a decurs, daca ati fost amenintat ca iar veti gasi gunoiul acolo, daca s-a repetat problema si in situatia in care nu ati mai depozitat sacul de gunoi in fata curtii vecinului.

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depozitare gunoi menajer kassasi kassasi Buna ziua dragii mei, Ma confrunt cu o problema si de aceea am decis sa va cer sfatul. Am primit o amenda pentru depozitarea gunoiului menajer in alte spatii ... (vezi toată discuția)