Buna,as vrea sa stiu cum se poate rezilia un act de donatie cu drept de uzufruct viager si anume si in ce conditii?.Mama mea a donat surori mele si sotului ei jumatate din imobil si gradina acum aproximativ o luna,iar acum mama mea vrea sa rezilieze acest act, deoarece sora mea desi locuieste in acelasi imobil si foloseste pensia mamei mele, refuza sa ii dea acestea de mancare si mediacatia de care are nevoie si nici nu binevoieste sa vorbeasca cu dansa.As mai vrea sa stiu daca in cazul rezilierii este nevoie de acordul partilor implicate (donator si donatari)sau doar donatorul poate face asta fara anuntarea lor prealabila sau care e procedura.Va multumesc.
Discutiile cu sora dau roade daca se fac intr-un cadru organizat, neutru, cu persoane neutre de fata: preotul satului, un nas, un avocat, un mediator...
Doar dv. cu sora sunt sanse sa comunicati real foarte mici.
Parerea mea e sa ii trimita mama dv. o notificare prin care sa ii arate ce risca daca pierde procesul de revocare a donatiei, sa ii lase pensia mamei (daca aceasta doreste) etc.
Multumesc mult de raspuns si de timpul acordat , acelasi lucru l-am explicat personal surori mele sper sa functioneze si sa inteleaga ca nu e in interesul sau sa continue in acest mod,o zi buna va doresc.