avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Toate bunurile sunt pe numele sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Toate bunurile sunt pe numele sotului

Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui.
1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei mele?
2) In caz de divort ce drepturi are ea?
nu are importanta pe ce nume sunt bunurile . Ceea ce conteaza este data dobandirii lor: inainte sau dupa casatorie.
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei se împart în functie de aportul sotilor.
In cazul in care toate aceste bunuri care sunt pe numele tatalui sunt dobandite in timpul casatoriei cu mama d-voastra, tatal nu poate vinde case, terenuri fara consimtamantul acesteia.
In cazul unui divort, drepturile mamei vor fi stabilite in functie de aportul acesteia la dobandirea bunurilor comune, avandu-se in vedere si munca depusa de mama d-voastra in gospodarie si pentru cresterea copiilor rezultati din casatorie.
sotul nu poate vinde bunurile dobandite in timpul casatoriei, bunuri comune, indiferent daca sunt pe numele unuia sau a ambilor soti.

2. in caz de divort, se va face dovada daca bunurile sunt comune sau bunuri proprii. daca sunt bunuri comune, vor fi partajate, binenteles si cu luarea in consideratie a aportului fiecaruia la dobandirea acestora.
daca sunt bunuri proprii revin sotului caruia ii apartin, celalalt sot detinand doar un drept de creanta asupra lor in cazuri speciale, daca a facut investitii in timpul casatoriei etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj donisa donisa Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este ... (vezi toată discuția)
Vreau o solutie viabila... iubita10 iubita10 buna ziua, problema mea e urmatoarea: sunt casatorita de 8 ani.inainte de casatorie,tatal meu mi-a oferit cadou apartamentul in care stau..dar l-a trecut pe ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit inainte de casatorie-partaj/bunuri proprii si bunuri comune mariusbt1 mariusbt1 daca ma casatoresc cu o fata,si inainte de casatorie am primit mostenire de la parinti o casa ,persoana cu care ma iau,dupa 5 ani da divort,bunurile se ... (vezi toată discuția)