avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizare angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizare angajati

Am o intrebare, se pot lansa preavizele catre salariati, in acelasi timp cu notificarea de concediere colectiva adresata ITM-ului si AJOFM- ului?
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 14:09, 15 Decembrie 2014
Instiintarea de preaviz nu are niciuun suport legal. Niciun text din Codul Muncii nu se refera la instiintarea de preaviz, ci numai la decizia de concediere.

Instiintarea de preaviz si notificarile catre ITM /AJOFM sunt doua acte total distincte.

Practica, in majoritate unitara, a statuat ca inainte de a se emite decizia de concediere angajatorul poate instiinta pe salariatul care va fi concediat de efectuarea preavizului.

Multumesc, freeelis, pentru completare, eu am retinut esentialul!! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator in cazul concedierii colective? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti in cazul concedierii colective, dupa ce angajatorul a comunicat Notificarea privind concedierea colectiva ITM-ului ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)
Despre concedierea individuala/colectiva laritzu laritzu Buna ziua. Ma intalnesc pentru prima data cu urmatoarea situatie si vreau sa fiu sigur ca procedez corect, asa ca vreau si sfatul vostru, cei care ati trecut ... (vezi toată discuția)